Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Μυστήριο περιβάλλει την επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία το πρωί της Πέμπτης 26/9, καθώς δεν παρευρέθη του στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν το ηγετών που συμμετείχαν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος του προέδρου Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 09:30 το πρωί.

Από την τουρκική προεδρία δεν έγινε κάποια αναφορά για τους λόγους που ο Ερντογάν δεν έδωσε το «παρών» στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε στη δεξίωση που παρέθεσε η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες έχουν έρθει συχνά σε αντιπαράθεση. Αν και ήταν μετρημένες οι φορές που συναντήθηκαν προσωπικά, ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν είχαν κατά καιρούς τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ κορυφαίοι διπλωμάτες των δύο χωρών είχαν επαφή, ιδίως εν μέσω της συνεχιζόμενης σφαγής του Ισραήλ στη Γάζα και των προσπαθειών κατάπαυσης του πυρός.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter