Ο… επιτελάρχης του γλυκού νερού

Ο… επιτελάρχης του γλυκού νερού

Oταν ο Στέφανος Κασσελάκης έκοψε πρώτος το νήμα της εσωκομματικής κούρσας πολλοί αναρωτιούνταν ποιοι και ποιες θα τον πλαισιώσουν για να σχηματοποιηθεί η λεγόμενη «ηγετική ομάδα».

Η είδηση ότι ο Μανώλης Καπνισάκης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του προεδρικού γραφείου δεν προκάλεσε έκπληξη. Ισα ίσα πολλοί ανακουφίστηκαν εκτιμώντας πως θα είναι η ψύχραιμη φωνή που θα χαλιναγωγεί τον ασυγκράτητο Στέφανο. Φευ! Περίπου ένα χρόνο με τον Κασσελάκη στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, ο «επιτελάρχης» όχι μόνο δεν κέρδισε την έξωθεν καλή μαρτυρία αλλά απώλεσε και την εμπιστοσύνη εκείνων που τον αντιλαμβάνονταν ως νησίδα λογικής. Οχι, τα πυρά που δέχεται σε δημόσια θέα από τον Παύλο Πολάκη δεν είναι το βασικό κριτήριο για αυτήν τη διαπίστωση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλων των βαθμίδων αλλά και βουλευτές του προεδρικού μπλοκ τον περιγράφουν ως αναξιόπιστο, αφερέγγυο και πολιτικά ελλειμματικό. Το απόλυτο χάος που επικρατεί με τα κομματικά Μέσα είναι μόνο ένα τεκμήριο, αφού ακόμη και συνδικαλιστές τον περιγράφουν «παντελώς άσχετο» με όσα καλείται να διαχειριστεί.

Οφείλουμε λοιπόν με πόνο ψυχής να επισημάνουμε το εξής: Παρότι ο διευθυντής του προηγούμενου προέδρου Μιχάλης Καλογήρου είχε παντού αντιπάθειες εξαιτίας του ρόλου του, αλλά κυρίως λόγω των ραδιούργων χειρισμών του σε διάφορα θέματα, ο Μαν. Καπνισάκης κατάφερε ακόμη κι αυτός να φαντάζει μπροστά του… ποντίφικας.

Α.Π.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento στις 8/9/2024

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Δρυός πεσούσης…

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

Νέα εισαγγελική έρευνα για Βαρδινογιάννη – Πώς το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 5,5 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Στου Μανώλη την ταβέρνα έπεσε μια τουφεκιά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter