Ο επερχόμενος τυφώνας και το ροζ συννεφάκι του Μαξίμου

Η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι καθόλου καλή. Δεν ήταν προ κρίσης, πώς να είναι τώρα μετά το παρατεταμένο lockdown;

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει παρουσιάσει μέχρι και τώρα ούτε καν ψήγματα της σκέψης της και του σχεδιασμού της για το πώς πάμε παρακάτω. 

Πώς για παράδειγμα θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση μια χώρα που το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ της προέρχεται από τον τουριστικό κλάδο ο οποίος απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. 

Γύρω μας οι πληροφορίες παίρνουν τη μορφή θύελλας. Η επικεφαλής της ΕΕ δηλώνει ότι φέτος δεν πρέπει να πάει κανείς διακοπές (άσχετα αν μετά το παίρνει πίσω), διάφοροι αξιωματούχοι μιλούν για μεγάλη πτώση στον κλάδο, οι ξενοδόχοι απειλούν ότι θα κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία κι εμείς ψάχνουμε ακόμη ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. 

Την ίδια ώρα οι αποφάσεις της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της κρίσης είναι αυτές που είναι. Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση. Το μόνο που μάθαμε, κι αυτό κατόπιν εορτής, είναι ότι έβαλε χέρι στο «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την αντιπολίτευση, στα «ταμειακά διαθέσιμα» για τη συμπολίτευση. 

Και μέσα σε όλα αυτά τα ΜΜΕ αρνούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής τους και να επισημάνουν τις όποιες παραλείψεις και τα όποια λάθη. 

Το τελευταίο είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα για μια κυβέρνηση που την ώρα που νομίζει ότι ζει σε ένα ροζ συννεφάκι την πλησιάζει ένας σούπερ τυφώνας.