Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παίρνει θέση για τους βομβητές: «Αυτό που έκανε το Ισραήλ δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία»

Τη δική του οπτική για την πρωτοφανή επίθεση μέσω βομβητών στον Λίβανο, κατέθεσε μέσω X ο πρώην συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν. Στην ανάρτησή του κάνει μάλιστα λόγο για ενέργεια που δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία.

Πρόκειται για τον ζωντανό θρύλο των πληροφοριοδοτών, ο οποίος είχε δώσει δημοσιότητα πληροφορίες για το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αποκαλύπτοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 υψηλόβαθμων προσώπων διαφόρων κρατών. Σύμφωνα με μυστική έκθεση του Πενταγώνου, ο Σνοόυντεν υπέκλεψε σχεδόν 2 εκατομμύρια μυστικούς φακέλους.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αναφέρει χαρακτηριστικά για την επίθεση:

«Αυτό που μόλις έκανε το Ισραήλ είναι, με οποιονδήποτε τρόπο ανάγνωσης, απερίσκεπτο. Ανατίναξαν αμέτρητους ανθρώπους που οδηγούσαν (δηλαδή αυτοκίνητα εκτός ελέγχου), ψώνιζαν (τα παιδιά σας θα μπορούσαν να είναι στο καρότσι πίσω του στη γραμμή του ταμείου) κ.λπ. Δεν διακρίνεται από την τρομοκρατία.

Αν ήταν iPhone που έφευγαν από το εργοστάσιο με εκρηκτικά μέσα, τα ΜΜΕ θα ήταν πολύ πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουν αυτό το φρικτό προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί σήμερα. Τίποτα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό. Είναι έγκλημα. Ένα έγκλημα. Και όλοι στον κόσμο είναι λιγότερο ασφαλείς γι’ αυτό.

Καθώς έρχονται πληροφορίες για τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, φαίνεται τώρα πιο πιθανό να έχουν εμφυτευθεί εκρηκτικά. Γιατί; Πάρα πολλοί και πολύ σοβαροί τραυματισμοί. Εάν είχαν εκραγεί υπερθερμασμένες μπαταρίες, θα βλέπαμε περισσότερες μικρές φωτιές και αστοχίες».

Διαβάστε επίσης

Καιρός: «Καμπανάκι» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έξι περιοχές στο «κόκκινο» (LIVE)

Φωτιά στη Motor Oil: «Το ωστικό κύμα μας πήρε – Τρέξαμε και γλυτώσαμε» λέει εργαζόμενος (Video)

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης – Αν αισθάνεται βασιλιάς, λογικό να φαντασιώνεται βαρόνους (Video)

Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»

50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» – Στιγμές από το πιο ιστορικό φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας που κλείνει μισό αιώνα