Ο Ελον Μασκ θα στηρίξει την εκστρατεία του Τραμπ με 45 εκατ. δολάρια τον μήνα

Ο Ελον Μασκ θα στηρίξει την εκστρατεία του Τραμπ με 45 εκατ. δολάρια τον μήνα
Ο Elon Musk με τον Donald Trump (AP Photo/Alex Brandon)

Περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα σκοπεύει να προσφέρει ο Eλον Μασκ σε οργάνωση που υποστηρίζει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, την οποία χρηματοδοτούν ήδη άλλοι επιχειρηματίες του τομέα της τεχνολογίας, ανέφερε τη Δευτέρα 15/7 η Wall Street Journal.

Ο δισεκατομμυριούχος, που δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμησή του στον Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία που ξεπερνά τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια. Το υπέρογκο ποσό της δωρεάς του θα πάει στο America PAC.

Αν οι προθέσεις του επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ατομικές δωρεές που έχουν γίνει ποτέ σε προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Το America PAC, που ιδρύθηκε στο τέλος Μαΐου, επικεντρώνεται στην εγγραφή των ψηφοφόρων και στο να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν νωρίς και να ζητήσουν ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου σε πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Η οργάνωση, όπως πιστοποιούν έγγραφα που υπέβαλε ως όφειλε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC), συγκαταλέγεται στις λεγόμενες «super PACs» («επιτροπές πολιτικής δράσης»), νομικά πρόσωπα τα οποία δεν συνδέονται με κομματικές οργανώσεις ούτε εκστρατείες.

Επομένως, δεν μπορούν να χρηματοδοτούν άμεσα κάποιον υποψήφιο, όμως ο νόμος επιτρέπει να επιδίδονται σε ενέργειες υποστήριξης όπως για παράδειγμα διαφημιστικές εκστρατείες, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.λπ..

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από την FEC, στους δωρητές της «America PAC» απαντώνται οι αδελφοί Κάμερον και Τάιλερ Ουίνκλβος, γνωστοί για τις συγκρούσεις τους με τον Μαρκ Ζάκερμπερκ, όταν ιδρυόταν αυτό που θα μετατρεπόταν στο Facebook και, πιο πρόσφατα, για τις επενδύσεις τους στα κρυπτονομίσματα. Στον κατάλογο συγκαταλέγονται επίσης ο Ντάγκλας Λεόν, της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίου και επενδύσεων Sequoia Capital — από τις γνωστότερες στη λεγόμενη Κοιλάδα του Πυριτίου — κι ο Αντόνιο Γκράσιας, που διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της Tesla από το 2007 ως το 2021.

Η μεγαλύτερη δωρεά που έχει προσφερθεί ενόψει των φετινών εκλογών, κατά τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί ως σήμερα, είναι αυτή του Τιμ Μέλον, κληρονόμου της τράπεζας Mellon: διέθεσε 50 εκατ. δολάρια σε άλλη «super PAC» που υποστηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρομπέρτα Μέτσολα επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αποκαλύφθηκε τεράστιο σπήλαιο στη Σελήνη – «Ιδανικό μέρος για να ζήσουν οι άνθρωποι»

Guardian: «Σε “κυνήγι μαγισσών” ο Τραμπ παρά τη δέσμευσή του να ενώσει το έθνος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter