Την ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «ποιος θα θυµάται σε δέκα χρόνια τα Σκόπια», την οποία δεν είπε τόσο για τα Σκόπια όσο για να δείξει τη σηµασία του εφήµερου και του αναπάντεχου στην πολιτική, φαίνεται ότι ενστερνίζεται ο αγαπηµένος του εγγονός τον οποίο έφαγαν οι κοριοί (η Μαρέβα δεν συµπεριλαµβάνεται στους κοριούς) Γρηγόρης ∆ηµητριάδης. Εχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήµες περί εξαφάνισης του ∆ηµητριάδη, οι οποίες πιστεύω ότι δεν απηχούν την πραγµατικότητα αλλά τη διάθεση πολλών άσπονδων φίλων του. Για να επανέλθω όµως στο τι θα θυµόµαστε τα επόµενα δέκα χρόνια, µαθαίνω ότι ο ανιψιός µετά την αποµάκρυνση από το Μαξίµου και αφού συνέλεξε πληροφορίες περί του τι εστί πολιτική και κυρίως Κυριάκος Μητσοτάκης, στα επόµενα χρόνια φιλοδοξεί να τον θυµούνται. Ναι, καλά καταλαβαίνετε, αφού είδε ότι ο χώρος (του) µοιάζει µε περιφερειακό πρακτορείο στοιχηµάτων όπου διάφοροι ταλαίπωροι παίζουν στην τύχη νούµερα για να κερδίσουν εκατοµµύρια, σκέφτεται να ποντάρει και ο ίδιος. Και
για να έχετε µια άποψη για το τι πραγµατικά συµβαίνει, αρχίζω να παραθέτω.
Η αποµάκρυνση του ∆ηµητριάδη έχει φέρει χάος στο Μαξίµου. Ο εκλεκτός της Μαρέβας «άλλους δέκα Παπασταύρου να είχαµε» κονταροχτυπιέται µε τον Γιώργο Μυλωνάκη, τον Γιώργο Γεραπετρίτη και σε λίγο µε τα πορτατίφ στο Μέγαρο για το ποιος θα γίνει ∆ηµητριάδης στη θέση του ∆ηµητριάδη.
Ενώ αυτοί µατώνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κρυφή προσπάθεια για να επαναφέρει τον Γρηγόρη ∆ηµητριάδη στη θέση του γενικού ρυθµιστή αλλά έφαγε πόρτα (όχι, αν µε ρωτάτε, η πόρτα δεν είχε πόµολα, για τους γνωστούς λόγους). Αυτό θορύβησε τον Μητσοτάκη για πολλούς λόγους. Η άρνηση του ∆ηµητριάδη δείχνει ότι δεν θέλει εµπλοκή. Αρα ο µπλεγµένος είναι ο ίδιος πλέον. Κατά δεύτερο, η άρνηση συνδυάστηκε µε πληροφορίες που έχουν φτάσει στον Μητσοτάκη ότι ο ∆ηµητριάδης λέει καλά λόγια για δύο πολιτικά πρόσωπα: τον Αντώνη Σαµαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ναι, όπως σας το λέω. Για τον Σαµαρά λέγεται ότι του έχει δώσει µια σηµαντική πληροφορία που τον αφορούσε στο παρελθόν, πράγµα το οποίο εκτίµησε και δηµιούργησε µια σχέση αλληλοεκτίµησης. Το πεδίο των συζητήσεων Σαµαρά και ∆ηµητριάδη αγγίζει πράγµατα που δεν θα ήθελε να φαντάζεται ο Κυριάκος. Για τον Αλέξη Τσίπρα ο ∆ηµητριάδης λέει στον κύκλο του ότι παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει κατονοµάσει ως το επίκεντρο των παρακολουθήσεων, η αντιµετώπισή του είναι σε πολιτικό πλαίσιο. ∆ηλαδή ουδέποτε επιχείρησε να τον ενοχοποιήσει πέραν των διαστάσεων που αποκάλυπταν διάφορες πληροφορίες. ∆εν τον χτύπησε δηλαδή κάτω από τη µέση, αλλά τον χτυπούσε για να καταδείξει την ευθύνη του Μητσοτάκη.
Λέγεται ότι οι άνθρωποι σε δύσκολες στιγµές παρουσιάζουν µια ειλικρινή και αυτογνωστική συµπεριφορά. Θα αποφύγω ωστόσο να δώσω ψυχολογικές ερµηνείες στην υπόθεση ∆ηµητριάδη. Θα παραµείνω λοιπόν στην υπαρκτή υποψία ότι έχει επιλέξει δύο εχθρούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για να δείξει πόσο άφιλος ήταν ο φίλος και συγγενής του. Οπως µου λέει και ένας φίλος µεταξύ σοβαρού και αστείου, που όµως γνωρίζει τα πολύ σοβαρά της υπόθεσης, «αν ο ∆ηµητριάδης δεν ήταν µέλος της Οικογένειας, µε µεγάλη ευκολία θα έλεγε ότι έχει µπλέξει µε την πιο άφιλη οικογένεια της Ελλάδας».