Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου εξηγεί το μήνυμα: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;» (Video)

Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου εξηγεί το μήνυμα: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;» (Video)

Αίσθηση προκαλούν ορισμένα από τα μηνύματα που αντάλλαζε η Ρουλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε στείλει στη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;»

Μάλιστα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega, συνέδεσε τη φράση αυτή με την περίοδο της καραντίνας και τον αντίκτυπό της στις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Αυτό έχει ειπωθεί σύμφωνα με την εντολέα μου στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της».

«Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», συνέχισε.

«Το τι έχουν στο μυαλό τους δύο άνθρωποι που μιλούν όταν γράφουν όσα γράφουν, αυτά είναι ερμηνείες που θα δώσουν οι ίδιοι. Τα έχω συζητήσει αυτά τα στοιχεία με την πελάτισσά μου. Διατύπωνε την ανησυχία ο Μάνος ότι μπορεί να έκανε κακό στον εαυτό της. Αυτό, σύμφωνα με την εντολέα μου, εξέφραζε ο Μάνος Δασκαλάκης με το μήνυμα περί απώλειας», είπε.

«Θα ήταν ενδιαφέρον να ερωτηθεί η πλευρά Δασκαλάκη τι εννοούσε όταν έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα», σημείωσε.

«Δε μου επιτρέπεται εκ του επαγγέλματός μου να έχω αμφιβολίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συμπεριφέρθηκε με εμμονή απέναντι στο σύζυγο. Μπορεί να υπήρχαν ανορθόδοξες καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Από αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο ότι μια μάνα τέλεσε αυτή την πράξη σε βάρος του παιδιού της, υπάρχει απόσταση», ανέφερε.

«Τα πορίσματα αυτά που περιμένουμε για τα δύο άλλα παιδιά είναι ένα επιστημονικό έργο που συντάσσεται υπό ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Περιμένουμε να τα δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον», κατέληξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Ο φασματογράφος του ΑΠΘ

Φως στις συνθήκες των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, μπορεί να ρίξει υπερσύγχρονος φασματογράφος του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, μη ορατές από τα συμβατικά μηχανήματα, αλλά και ουσίες με πολύ μεγάλο μοριακό βάρος, που επίσης δεν μπορούν να ανιχνευτούν με το συμβατικό πρωτόκολλο.

Πηγές του Εργαστηρίου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου αναλύονται μη συμβατικά υλικά, όπως οι ιστοί σε φορμόλη και τα μπλοκ παραφίνης που πρόκειται να αναλυθούν. Διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι είναι άγνωστο το τι θα προκύψει και αναφέρουν ότι, ανάλογα με τα ευρήματα, η διαδικασία θα προχωρά βήμα προς βήμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αναλύσεις είναι ταχύτατες, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματά τους.

Documento Newsletter