Στη Γαλλία οι διαφορετικές πτυχές της πανδημίας εξακολουθούν να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα. Η Le Figaro γράφει: «Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι αποπροσανατολισμένοι από την πανδημία». Η Libération: «COVID: το πρωτόκολλο των μαθητευόμενων μάγων», για τη συλλογικότητα κορονοσκεπτικιστών «Συντονισμός ελεύθερης υγείας» που προτείνει επικίνδυνες εναλλακτικές θεραπείες για τον κορονοϊό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανησυχεί τον ιατρικό κόσμο. Η Humanité: «Το κυνήγι μιας παραλλαγής: Στην καρδιά ενός εργαστηρίου», δημοσιεύοντας ρεπορτάζ για ένα εργαστήριο στην Κρετέιγ που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας. Σε διαφορετικό τόνο η Le Monde: «Μέσα στην επιχείρηση ‘Έκλειψη’ στο Μάλι».
Στη Βρετανία ο Τύπος απασχολεί η διάρκεια του lοckdown. Στο πρωτοσέλιδο του ο Guardian φιλοξενεί δήλωση του πρώην υπουργού υγείας Τζέρεμυ Χαντ: «Χαντ: μην άρετε το lockdown μέχρι τα κρούσματα να φτάσουν τα 1.000 τη μέρα», τη στιγμή που τα κρούσματα ημερησίως είναι 20.000. Ο Independent: «Οι επικεφαλής της υγείας προειδοποιούν για την χαλαρότητα στο lockdown» ενώ παράλληλα γράφει και για της συνέπειες της έκρηξης στο Λίβανο: «Μετά την έκρηξη: έξι μήνες ταραχών φέρνουν το Λίβανο στο χείλος της κατάρρευσης». Η Daily Telegraph γράφει: «Υπουργοί θα επιτάξουν 28.000 δωμάτια ξενοδοχείων για καραντίνα», έτσι ώστε να θέσουν σε εφαρμογή από τις 15 Φεβρουαρίου το σχέδιο καραντίνας όσων Βρετανών πολιτών επιστρέφουν από χώρες της ‘κόκκινης λίστας’. Τέλος οι Times σε ένα πιο αισιόδοξο τόνο: «Επιστροφή των αθλημάτων και της κοινωνικής ζωής έξω από το σπίτι» για τις πρώτες δραστηριότητες που θα επιστρέψουν όταν πέσουν τα κρούσματα.
Τα θέματα που προκύπτουν από την πανδημία κυριαρχούν και στην Γερμανία. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι ομοσπονδιακός στρατός ζητά άμεση απαλλαγή από τα καθήκοντα κορονοϊού» για τις διαμαρτυρίες ανώτατων αξιωματικών σχετικά με τη χρήση στρατιωτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Süddeutsche Zeitung: «Συμβούλιο Δεοντολογίας: Καμία εξαίρεση για εμβολιασμένα άτομα», αναφερόμενη στην εισήγηση σύμφωνα με την οποία πρέπει να ισχύουν ίδιοι περιορισμοί για εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα. Η Die Welt: «Οι Γερμανοί ανησυχούν για τα παιδιά» για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από το lockdown.
Στην Ισπανία η El País γράφει: «Το υπουργείο υγείας αναθεωρεί το σχέδιο εμβολιασμών μετά την απόρριψη του εμβολίου της Astra Zeneca για τους ηλικιωμένους», θέτοντας νωρίτερα και την ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού. Επίσης αναφέρει ότι ο Μπάρθενας θα προσκομίσει έγγραφα για δύο ακόμα υποθέσεις σχετικές με ρο Λαϊκό Κόμμα. Η El Mundo γράφει για τον κίνδυνο μεγάλης αποχής στις επερχόμενες εκλογές στην Καταλωνία: «Ένα στα τέσσερα μέλη εφορευτικής επιτροπής στην Καταλωνία έχει ζητήσει να εξαιρεθεί» επικαλούμενοι κυρίως λόγους υγείας.
Στην Ιταλία οι εφημερίδες… «μετράνε τα κουκιά» για το αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα υπάρχοντα κόμματα. Το κίνημα 5 Αστέρων μάλλον θα προτιμήσει ανεξάρτητη πορεία αν και ο Μπέπε Γκρίλο πηγαίνει σήμερα στη Ρώμη για τις διαβουλεύσεις, ο Κόντε δήλωσε δε θα σταθεί εμπόδιο κι ότι εργάζεται για το καλό της χώρας, η Λέγκα είναι ανοιχτή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ο Μπερλουσκόνι θα στηρίζει. Η La Repubblica γράφει: «Ντράγκι, η μέρα του ναι». Η La Stampa: «Ο Κόντε ανοίγει τις πόρτες στην κυβέρνηση Ντράγκι». Η Il Messaggero: «Περισσότερες επενδύσεις, λιγότερα μπόνους», για την πρόθεση του Ντράγκι να θέσει ως προτεραιότητα το εμβολιαστικό πλάνο και την αναθεώρηση της αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης. Τέλος η Corriere de la Sera: «Μεγαλώνει το μέτωπο του ‘ναι’ στον Ντράγκι».
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κυριαρχούν οι δηλώσεις Μπάιντεν. Η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν στρέφει το ενδιαφέρον της εξωτερικής πολιτικής σε Ρωσία, Μυανμάρ, Υεμένη». Η New York Times: «Ο Μπάιντεν κόβει τη στήριξη στον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη• Προειδοποιεί την Ρωσία» ενώ έχει θέμα και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ: «Ο Τραμπ αρνείται να καταθέσει στη δίκη της Γερουσίας». Η Washington Post: «Η Βουλή ψηφίζει να βγάλει την Γκριν από επιτροπές», για τη νεόκοπη βουλευτίνα Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που έγινε γνωστή διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας. Οι Financial Times: «Σε κίνδυνο η αγορά ύψους $40 δισεκ. της Arm από την Nvidia από έρευνες αντιτραστ της Ευρώπης», αναφερόμενοι στις έρευνες της ΕΕ στην αγορά, οι οποίες προκλήθηκαν εν πολλοίς από ανταγωνιστές.