Ο γύρος μας στα περίπτερα της υφηλίου ξεκινά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απασχολεί η τελευταία μετάλλαξη του κορονοϊού και το πραξικόπημα στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία).
Το πρωτοσέλιδο του Guardian έχει τίτλο «Οι μολύνσεις με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη πυροδοτούν ένα ‘σπριντ’ για να προληφθεί η μετάδοση στη Βρετανία» ενώ φιλοξενεί και άρθρο με τίτλο «Φόβοι για περαιτέρω καταστολή στην Μιανμάρ». Οι Times του Λονδίνου αναφέρουν πως η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για έκτακτες καταστάσεις (Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE) είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το μεταλλαγμένο στέλεχος εδώ και εβδομάδες. Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι ο πρωθυπουργός πιέζει για να ξανα-ανοίξουν τα σχολεία καθώς οι μολύνσεις μειώνονται. Ο Independent έχει διθεματικό πρωτοσέλιδο: την παγκόσμια κατακραυγή για το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και την εξέταση πόρτα την πόρτα για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού.
Επόμενη στάση η Γαλλία, όπου η Le Monde αποκαλύπτει τις ανησυχητικές προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Γαλλίας για το κλίμα. Επίσης αναφέρει ότι «ο στρατός καταλαμβάνει την εξουσία» στη Μιανμάρ. Στη Libération δεσπόζει μια ολοσέλιδη φωτογραφία του Αλεξέι Ναβάλνυ με τίτλο «Χωρίς ίχνος φόβου μπροστά στον Πούτιν». Η Humanité κάνει λόγο για καταστροφή λόγω των εξώσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του ενοικίου. Η Le Figaro έχει τίτλο «Οι αερομεταφορές μπαίνουν σε μια ιστορική κρίση» για τις συνέπειες που είχε η πανδημία στις εταιρείες αυτές ενώ κάνει λόγο και για το πραξικόπημα στη Μιανμάρ.
Στην Ιταλία η La Repubblica έχει τίτλο «Κόντε-Ρέντσι, μια κόντρα μέχρι τελικής πτώσεως». Η Il Messaggero στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρει ότι γίνονται ο τελευταίες συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης. Γράφει ότι είναι πιο πιθανή η επιλογή μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών κι ότι αναφέρθηκε το όνομα του Μάριο Ντράγκι. Σε διαφορετικό τόνο η La Stampa αναφέρει ότι η ανεργία βρίσκεται στα ύψη καθώς «κάθε ώρα 50 άτομα χάνουν τη δουλειά τους», με τον «Δεκέμβριο να είναι ο πιο μαύρος μήνας».
Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και φιλοξενεί τη δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία αναφέρει ότι «κάθε πολίτης θα έχει λάβει το εμβόλιο μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου». Στο ίδιο μήκος κύματος η Süddeutsche Zeitung γράφει πως η καγκελάριος ανανέωσε την υπόσχεσή της για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών. Η Die Welt γράφει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει 320 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021, παρά το μπλοκάρισμα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Στην Ισπανία η El País φιλοξενεί δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα εμβόλια για τα νέα στελέχη» ενώ αφιερώνει μεγάλο μέρος του πρωτοσέλιδου για το πραξικόπημα στη Μυανμάρ. Η El Mundo γράφει για την ψυχική υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και για μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσσι, σύμφωνα με την οποία πρέπει να μάθει καταλανικά!
Στη Σουηδία η Dagens Nyheter γράφει πως «Οχτώ στους δέκα σκοπεύουν να πουν ναι στο εμβόλιο», ενώ προσθέτει ότι 13% των ερωτηθέντων παραμένει σκεπτικό. Στην Πολωνία, η Gazeta Wyborcza γράφει ότι οι κλινικές της χώρας παλεύουν με τη σύγχυση που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων.
Οι New York Times στο σημερινό πρωτοσέλιδο φιλοξενεί φωτογραφίες από την επιδρομή του χιονιά στη Νέα Υόρκη. Επίσης, αναφέρεται σε γιατρό στο Τέξας που μάχεται να σώσει ζωές ενώ, παράλληλα, γράφει για την προσπάθεια των σχολείων να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των μαύρων γονιών έτσι ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις. Η Washington Post έχει ως κεντρικό θέμα την ανυπαρξία συμφωνίας για το πλάνο ανακούφισης από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ενώ αναλύει τον τρόπο που επηρέασε τη Wall Street η υπόθεση με την μετοχή της Gamestop. Η Wall Street Journal γράφει πως η διαδικτυακή επενδυτική φρενίτιδα στρέφεται στο ασήμι και κάνει την τιμή του να εκτοξευτεί ενώ αναφέρεται τόσο στο πραξικόπημα στην Μυανμάρ όσο και στις λεπτομέρειες της αντι-πρότασης των Ρεπουμπλικανών στο πακέτο ανάκαμψης του Μπάιντεν. Οι Financial Times έχουν κεντρικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου $2,4 δισεκ. της Robinhood, της ψηφιακής εφαρμογής επενδύσεων, για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση μετά την επενδυτική φρενίτιδα των τελευταίων ημερών.