Ένας γύρος στον κόσμο μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στην ασιατική χώρα που ταλανίζεται από τον στρατό: «Τουλάχιστον 18 νεκροί στη Μιανμάρ καθώς η αστυνομία ανοίγει πυρ σε διαδηλώσεις». Η Washington Post γράφει: «Νέα γενιά, ίδια τακτική», για τον 25χρονο ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάντισον Κόθορν, ο οποίος είναι το ‘αστέρι’ της επόμενης γενιάς του συντηρητικού κόμματος. Αναδείχθηκε με ψέματα για το παρελθόν του, αβάσιμες κατηγορίες για εκλογική απάτη και δαιμονοποίηση των αντιπάλων, πράγματα βγαλμένα κατευθείαν από το τραμπικό εγχειρίδιο. Οι Financial Times έχουν κεντρικό τίτλο: «Ηγέτες της ΕΕ επαινούν το εμβόλιο της AstraZeneca σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς». Τα αποθέματα του εμβολίου αυξάνονται καθώς οι πολίτες το σνομπάρουν. Η Μέρκελ και ο Μακρόν ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες, τη στιγμή που η Τσεχία καλοβλέπει το Sputnik. Οι New York Times: «Ζητώντας συγγνώμη, ο Κουόμο προσπαθεί να περιορίσει την ζημιά». Επίσης ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που κατηγορείται ότι παρενόχλησε δύο γυναίκες, λέει ότι οι κατήγοροί του ‘παρερμήνευσαν’ τις δηλώσεις του και συμφωνεί στην έρευνα για παρενόχληση.
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Ο Τραμπ βγαίνει από την απόσυρσή του και υπονοεί την επιστροφή του», για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που έκανε την εμφάνισή του σε συνέδριο στο Ορλάντο της Φλόριντα όπου αφού επιτέθηκε στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που δεν του επεδίκασαν τη νίκη στις εκλογές υπονόησε ότι μπορεί να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2024. Η Le Figaro: «Νόμος για το κλίμα: Ο Μακρόν στην παγίδα της ριζοσπαστικής οικολογίας» η Πολιτική Συνέλευση για το κλίμα διαφωνεί σοβαρά με το κυβερνητικό κείμενο. Η Libération γράφει: «Η Μακρονία σε πλήρη άρνηση», σχετικά με τις αντιδράσεις του κόμματος του προέδρου Μακρόν για το θέμα που δημοσίευσε η εφημερίδα το σαββατοκύριακο και αφορούσε τη στάση των ψηφοφόρων της αριστεράς στις επόμενες εκλογές, που δήλωσαν ότι δε θα ψηφίσουν πάλι Μακρόν, ακόμα κι αν απέναντί του έχει τη Λεπέν. Η Humanité: «Η στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: Η Γαλλία στο τέλος της υπομονής», μετά από ένα χρόνο περιορισμών η χώρα δεν βλέπει το τέλος του τούνελ, γράφει η εφημερίδα.
Στη Βρετανία η Daily Telegraph: «Κυνήγι για τον ασθενή με την βραζιλιάνικη μετάλλαξη» αξιωματούχοι αποκαλύπτουν το πρώτο Βρετανικό κρούσμα με το στέλεχος στο οποίο φοβούνται ότι τα εμβόλια δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο Guardian στο ίδιο μήκος κύματος: «Συναγερμός για τις καθυστερήσεις στα σύνορα καθώς το νέο στέλεχος της Βραζιλίας χτυπά το Ηνωμένο Βασίλειο». Οι Times γράφουν: «Οι διακινητές ανθρώπων θα φυλακίζονται με ισόβια, υπόσχεται η Πατέλ», σχετικά με την ανησυχία της υπουργού Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, από την αύξηση των παράνομων διασχίσεων του Καναλιού της Μάγχης. Ο Independent: «Οι εργατικοί προειδοποιούν για ‘τριπλό χτύπημα’ στον προϋπολογισμό». Η σκιώδης υπουργός οικονομικών Αννελίζ Ντοτζ προειδοποίησε ότι το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος ύψους £2 τρις θα υπονομεύσει την ανάκαμψη.
Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων καλούν για χαλάρωση της προτεραιότητας των εμβολιασμών». Η Süddeutsche Zeitung: «Το SPD θέλει ξεκάθαρα κριτήρια για την χαλάρωση» και η Die Welt: «Ο Σπαν στην κρίση του κορονοϊού είναι ολοένα και περισσότερο υπό πίεση».
Στην Ισπανία η El País γράφει: «Η αστυνομία ζητά προστασία για τη βία στην Βαρκελώνη». Τα συνδικάτα της αστυνομίας απαιτούν πολιτική υποστήριξη και περισσότερα μέσα εν όψει αυτού που η Τζενεραλιτάτ αποκαλεί «ξεκάθαρη, ανεξέλεγκτη και ανήκουστη βία». Η El Mundo: «Ο Χουάν Κάρλος εξετάζει μια προσωρινή επιστροφή χωρίς φορολογική έδρα», για τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας και το σχέδιο του για να κανονίσει την διαφορά του με την εφορία.
Στην Ιταλία η La Repubblica γράφει: «Κορονοϊός, καταχρήσεις δύο δισεκατομμυρίων» για την πανεθνική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας που αποκάλυψε δωροδοκίες και στημένα συμβόλαια μέσα στην κρίση της πανδημίας. Η La Stampa γράφει: «Εμβόλια, ο Ντράγκι επανακτά τις εξουσίες». Το σχέδιο της κυβέρνησης για το στοπ στο Φαρ Ουέστ των τοπικών αρχόντων, όπως γράφει χαρακτηριστικά. Η Il Messaggero: «Κορονοϊός, στο γήπεδο ο Γκαμπριέλι κι ο Κούρτσο» για τους Φράνκο Γκαμπριέλι και Φαμπρίτσιο Κούρτσο που ανέλαβαν υπηρεσία στην Πολιτική Προστασία της χώρας. Η Corriere de la Sera: «Μονή δόση, έτσι και η εκστρατεία», οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, έρευνα για τους μαθητές δείχνει ότι υπάρχει μικρή μετάδοση στα παιδιά από 6 μέχρι 9 ετών.