Στη Γερμανία ο Τύπος ασχολείται κατά κύριο λόγο με τις κυρώσεις που σκέφτεται να επιβάλλει το Βερολίνο στη Μόσχα για την καταδίκη του Ναβάλνυ. Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η Μόσχα προστατεύεται απέναντι στη δυτική ‘υστερία’» και Süddeutsche Zeitung: «Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας». Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Die Welt: «Κυβερνητικός σύμβουλος: Οι στόχοι για την πράσινη ενέργεια είναι μη-ρεαλιστικοί», ενώ φιλοξενεί φωτογραφία του πρώην διοικητή της ΕΚΤ, με τίτλο: «Ντράγκι για παν ενδεχόμενο»
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνυ: ο Πούτιν καταπιέζει την αντιπολίτευση και αψηφά τη Δύση». Le Figaro: «Πώς η Ευρώπη έμεινε πίσω», ιστορώντας την αποτυχία της Ευρώπης να ακολουθήσει τα χνάρια χωρών στους εμβολιασμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Η Libération: «Εμβόλια: Ο Μακρόν τσαντισμένος», για να πετύχει τους εμβολιαστικούς στόχους ο Μακρόν ασκεί πίεση στα εργαστήρια, μετά το φιάσκο της Sanofi και τις καθυστερήσεις στη διανομή. Η Humanité: «Όσο περισσότερο μιλάνε για δημοκρατία, τόσο λιγότερη έχουμε» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ, σε συνέντευξη για τη σημερινή κινητοποίηση, με συμμετοχή πολλών εργατικών σωματείων.
Στην Ισπανία στα πρωτοσέλιδα κυριαρχεί η ομολογία του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος, στην οποία εμπλέκει και τον πρώην πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. El País: «Η ομολογία του Μπάρθενας» El Mundo: «Ο Μπάρθενας εμπλέκει τον Ραχόι για τα κρυφά ταμεία λίγο πριν τη δίκη»
Στη Βρετανία η το δεύτερο κύμα της πανδημίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Οι Times: «Η Βρετανία πέρασε το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος κορονοϊού». Η Daily Telegraph: «Ο Σουνάκ ανησυχεί ότι οι επιστήμονες ‘μετακινούν τα δοκάρια’ στο lockdown”. Αναφέρεται στην ανησυχία του Καγκελάριου του Θησαυροφυλακίου ότι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας αλλάζουν από τους επιστήμονες. Ο Independent: «Η Βρετανία έχει περάσει το αποκορύφωμα του κύματος κορονοϊού, λέει ο Γουίτυ» καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων στη Βρετανία ξεπέρασε τα 10 εκατ. Ο επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος, καθηγητής Κρις Γουίτυ συμβούλευσε ωστόσο να μην χαλαρώσουν οι περιορισμοί. Τέλος, ο Guardian: «Ο κίνδυνος από τον βήχα για το προσωπικό του NHS είναι μεγαλύτερος απ’ όσο φοβόμασταν», αποκλειστική έρευνα για τον βήχα που εκτοξεύει 10 φορές περισσότερα μολυσματικά σταγονίδια απ’ όσο εκτιμούσαν οι επιστήμονες.
Στην Ιταλία ο Μάριο Ντράγκι έχει την τιμητική του στα πρωτοσέλιδα. Η La Repubblica γράφει: «Ντράγκι: εμπόδια 5 αστέρων», αναφερόμενη στη δυσανεξία του κινήματος του Ντι Μάιο σε τεχνοκρατική κυβέρνηση. Η La Stampa γράφει: «Ο Ντράγκι είναι εδώ, η πλειοψηφία είναι ένα αίνιγμα». Η Il Messaggero: «Κυβέρνηση Ντράγκι, η Λέγκα ανοίγεται» για το ενδεχόμενο ανοχής από τον Σαλβίνι. Η Corriere de la Sera: «Οι κινήσεις του Ντράγκι: ανάγκη για ενότητα».
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η Wall Street Journal γράφει: «Η αναταραχή με την GameStop παρήγαγε μεγάλα κέρδη για τα hedge funds», ενώ αναφέρεται και στις πλημμύρες στην Ευρώπη. Η Washington Post: «Οι πολιτείες βλέπουν την επιτυχία στα εμβόλια μέσα από την απλότητα». Οι Financial Times: «Ο Ντράγκι ανεβαίνει στην πολιτική σκηνή με το ‘δύσκολο’ έργο να διασώσει την Ιταλία». Και τέλος, οι New York Times: «Πολλά υποσχόμενα νέα για τα εμβόλια γεννούν ελπίδες», για τα εμβόλια της Novavax και της Johnson & Johnson.