Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Δεν παραιτείται η αρχηγός της αστυνομίας στη Βρετανία – Ήττα της CDU στις γερμανικές περιφερειακές εκλογές

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Δεν παραιτείται η αρχηγός της αστυνομίας στη Βρετανία – Ήττα της CDU στις γερμανικές περιφερειακές εκλογές

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στη Βρετανία η βίαιη καταστολή της αγρύπνιας στη μνήμη της δολοφονηθείσας Σάρα Έβεραρντ είχε ως αποτέλεσμα την κριτική στην αρχηγό της Μητροπολιτικής αστυνομίας, η οποία δεν τείνει ευήκοον ους.  Η Daily Telegraph γράφει: «Η αρχηγός της Scotland Yard υπερασπίζεται τη διάλυση της αγρύπνιας». ‘Η Αστυνομία βρίσκεται σε ανυπόφορη θέση’ δήλωσε, ενώ οι επικρίσεις γίνονται όλο και περισσότερες. Οι Times: «Η περιφρονητική αρχηγός της Μητροπολιτικής αστυνομίας μάχεται για τη δουλειά της μετά το χάος της αγρύπνιας». Η Κρεσίντα Ντικ αρνείται να παραιτηθεί καθώς η αστυνομία κατηγορείται για επιθετικότητα στην συγκέντρωση εις μνήμην της Σάρα Έβεραρντ. Ο Guardian: «Η περιφρονητική αρχηγός της Μητροπολιτικής αστυνομίας αρνείται να παραιτηθεί και επιτίθεται στους επικριτές του καναπέ». Οι χειρισμοί της αρχηγού της αστυνομίας έχουν επικριθεί τόσο από την υπουργό εσωτερικών Πρίτι Πατέλ όσο και από το δήμαρχο Λονδίνου Σαντίκ Καν. Ο Independent: «Η αρχηγός της Μητροπολιτικής αστυνομίας αψηφά τις εκκλήσεις για παραίτηση σχετικά με τη διάλυση της αγρύπνιας». Η υπουργός εσωτερικών Πρίτι Πατέλ διέταξε έρευνα, ενώ χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν ειρηνικά μπροστά από το κοινοβούλιο. Το Εργατικό κόμμα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στη Γερμανία η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση φαίνεται να πληρώνει το σκάνδαλο με τις προμήθειες μασκών στις τοπικές εκλογές. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η CDU χάνει καθαρά τις εκλογές των κρατιδίων». Ο Βίνφριντ Κρέτσμαν των Πρασίνων αναδείχθηκε νικητής στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Μαλού Ντράγερ του Σοσιαλιστικού κόμματος (SPD) στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Η Die Welt: «Ντράγερ και Κρέτσμαν κερδίζουν – φιάσκο για την CDU». Δύσκολες ώρες για την Ένωση, τη στιγμή που το κόμμα των Πρασίνων καθιερώνεται στα νοτιοδυτικά της χώρας ως το «κόμμα του λαού» (Volkspartei). Και η Süddeutsche Zeitung: «Δραστικές απώλειες για την CDU”.

Στις ΗΠΑ η Washington Post γράφει: «Μια χώρα ανισοτήτων». Στη σκιά του εξαιρετισμού της, η Αμερική αποτυχαίνει στο να επενδύσει για τα βασικά. Τη στιγμή που το διαστημικό όχημα Perseverance βρίσκεται σε άλλο πλανήτη και διεξάγει σημαντικό έργο, παιδιά στριμώχνονται να κάνουν εξ αποστάσεως μάθημα με το ίδιο λάπτοπ που τους έδωσε το σχολείο. Οι New York Times: «Το μεταναστευτικό τσουνάμι ζορίζει τα κέντρα υποδοχής κοντά στα αμερικανικά σύνορα», πλήθος ανθρώπων στέλνονται πίσω καθώς περισσότερα παιδιά κάνουν το ταξίδι. Για σοκ και απόγνωση κάνει λόγο η εφημερίδα. Και η Wall Street Journal: «Ο Μπάιντεν ζυγίζει τον τρόπο που θα πληρώσει για την Ατζέντα». Μετά το πέρασμα του νόμου για την ανακούφιση από την πανδημία, το κόμμα καταπιάνεται με το αν θα πρέπει να δανειστεί περισσότερο ή να αυξήσει τους φόρους.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ένας χρόνος Covid, 90.000 θάνατοι: Η μεγάλη εξαφάνιση». Στο φόντο του τίτλου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας επέλεξε να έχει τα ονόματα και τις ηλικίες θυμάτων του κορονοϊού. Η Humanité: «Βιρμανία: οι εργάτες αψηφούν τη χούντα». Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου οι μισθωτοί με κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους στρατιωτικούς. Το φύλλο της Le Monde για το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα φιλοξενεί ζωγραφιά ενός μικρού Σύριου πρόσφυγα, με τίτλο: «Συρία, μια χώρα χαμένη». Σε ειδική έκδοση για τα δέκα χρόνια από την αρχή του πολέμου στη Συρία, φιλοξενεί ζωγραφιές προσφυγόπουλων που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου. Και η Le Figaro: «Ο Τζο Μπάιντεν ξαναπερνά στην επίθεση απέναντι στην Κίνα». Ο αμερικανός πρόεδρος αψηφά το Πεκίνο στο έδαφος της εμβολιαστικής διπλωματίας, ξεκινώντας μια πρωτοβουλία μαζί με τους σύμμαχούς του στην Ινδο-ειρηνική περιοχή (Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία) για την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων μέχρι το 2022.

Στην Ισπανία η πολιτική κρίση στην κεντροδεξιά συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν επαφές για μεταρρυθμίσεις στη βασιλεία. Η El Mundo γράφει: «Το Λαϊκό κόμμα ολοκληρώνει τις μεταγραφές από τους Ciudadanos ενώ το debate για το μέλλον του βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει». Η εγκόλπωση των τοπικών αρχηγών των Ciudadanos από το ΛΚ μπορεί να του δώσει μερικούς δήμους του Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ το εκτελεστικό των Πολιτών μελετά την παύση του νούμερο 2 του κόμματος, Κάρλος Κουαδράδο. Και η El País: «Κυβέρνηση, Λαϊκό κόμμα και Οίκος του Βασιλιά διαπραγματεύονται μεταρρυθμίσεις για το Στέμμα». Τα συμβαλλόμενα μέρη θέλουν να δώσουν περισσότερη διαφάνεια στην ηγεσία του κράτους, αλλά απορρίπτουν την ιδέα ενός συγκεκριμένου νόμου.

Στην Ιταλία από σήμερα η χώρα βρίσκεται σε lockdown ενώ σταματά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στο Πιεμόντε. Η Corriere de la Sera γράφει: «Η Ιταλία κλείνει μέχρι το Πάσχα», από σήμερα δέκα περιφέρειες στο κόκκινο, οι υπόλοιπες στο πορτοκαλί. Η La Repubblica γράφει: «Εμβόλια, όλες οι εξουσίες στην κυβέρνηση», το Πιεμόντε σταματά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, η Ιρλανδία και η Ολλανδία μπλοκάρει το εμβόλιο ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτει κάποια ανωμαλία από τα δεδομένα. Η La Stampa: «Η AstraZeneca είναι ένα ατύχημα. Οι ειδικοί: ‘είναι ασφαλές’». Και η Il Messaggerο: «AstraZeneca, καινούρια μπλόκα». Αποσύρθηκε η παρτίδα στο Πιεμόντε μετά το θάνατο ενός καθηγητή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter