Ένας γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στην Ιταλία η La Stampa γράφει: «Εκατό χιλιάδες». Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο από το θάνατο του Αντριάνο Τρεβιζάν, του πρώτου θύματος της πανδημίας στην Ιταλία, εκατό χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ένα τρομακτικό τίμημα σε πόνο. Η La Repubblica: «Τα εμβόλια θα μας σώσουν», ενώ ο Ντράγκι λέει ότι: «Κάθε ζωή είναι σημαντική, πρέπει να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις». Το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών θα ξεκινήσει το Πάσχα. Η Il Messaggero: «Τεστ ακόμα και στις διακοπές» είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Και η Corriere de la Sera: «Ντράγκι: η έξοδος δεν είναι μακριά».
Στη Βρετανία σάλο έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Χάρυ και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι. Οι Times γράφουν: «Το παλάτι σε ταραχή για τις κατηγορίες για ρατσισμό από τη Μέγκαν», η Βασίλισσα απαιτεί περισσότερο χρόνο για να απαντήσει στις κατηγορίες. Ο Guardian: «Το Παλάτι σε κρίση μετά την ολέθρια κατηγορία για ρατσισμό», μέλος της βασιλικής οικογένειας ρώτησε πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μωρού. Η Μέγκαν είπε ότι τη φίμωσαν κι ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις και ο Χάρυ νιώθει απογοητευμένος με τον Κάρολο, αφού τους απέκλεισε οικονομικά. Η Daily Telegraph: γράφει: «Η δούκισσα έδειξε θάρρος, είπε ο Μπάιντεν». Ο Λευκός Οίκος επαίνεσε το ζεύγος για τις αποκαλύψεις του στην Όπρα. Τώρα το παλάτι είναι υπό πίεση για να απαντήσει στις κατηγορίες για ρατσισμό. Και ο Independent: «Το Παλάτι αντιμετωπίζει κρίση για τις κατηγορίες για ρατσισμό».
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Ναρκωτικά: πώς το εμπόριο προσαρμόστηκε στην κρίση», για την εξέλιξη της διακίνησης μέσα στην καραντίνα, σε ένα τομέα που αποφέρει 2,7 δις ευρώ ετησίως. Η Le Figaro: «Κοινωνικά δίκτυα, influencer… ο νέος πειρασμός της πολιτικής». Η σαγήνη των κοινωνικών δικτύων τα βάζει ψηλά στην ατζέντα των προεκλογικών εκστρατειών εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2022. Η Libération: «Ψηφιακός πόλεμος: Επιχείρηση Άβαταρ», για τους ψεύτικους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα που σπέρνουν την προπαγάνδα και διαδίδουν τις δραστηριότητες του Νταές (ISIS). Η εφημερίδα ρίχνει φως σε αυτό τον κρυφό πόλεμο του γαλλικού στρατού στο διαδίκτυο. Η Humanité: «InserJeunes, το επαγγελματικό λύκειο σε κίνδυνο». Το κυβερνητικό σχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση βασίζεται στη βραχυπρόθεσμη ένταξη στην απασχόληση εις βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Στη Γερμανία το σκάνδαλο με τις μάσκες φέρνει εξελίξεις στα δύο συντηρητικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Οι Ενώσεις σχεδιάζουν αυστηρότερο κώδικα δεοντολογίας».CDU και CSU αλλάζουν τον κώδικα στη σκιά του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται δύο βουλευτές τους, Νίκολας Λέμπελ και Γκέοργκ Νούσλαϊν αντίστοιχα, οι οποίοι αφήνουν τα κόμματά τους. Σε πιο εύθυμο τόνο η Die Welt: «Επιτέλους!». Ήλιος, shopping, οι πολίτες βγήκαν να απολαύσουν την μερική επιστροφή στην κανονικότητα από χτες, όταν ξεκίνησε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Η Der Tagesspiegel το πάει ένα βήμα παραπέρα: «Διακοπές εν όψει;», αναρωτιέται η εφημερίδα.
Στην Ισπανία η El País γράφει: «Οι διαφορές στην κυβέρνηση καθυστερούν τις επιχορηγήσεις», ο Σάντσεθ πιέζει την Υπ.Οικ. Νάντια Καλβίνιο με σύγκληση έκτακτου συμβουλίου την Παρασκευή. Έτσι οι επιχειρήσεις που χρειάζονται άμεσα βοήθεια για να μην κλείσουν θα περιμένουν κι άλλο τα 11 δις ευρώ της βοήθειας που έχει προαναγγελθεί. Η El Mundo: «Οι συνεταίροι του Σάντσεθ ψηφίζουν κατά της άρσης της ασυλίας το Πουτζδεμόν». Ο λόγος για τους ευρωβουλευτές των Ποδέμος και της Ενωμένη Αριστεράς (Izuierda Unida – IU) ψήφισαν κατά στην σχετική ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο.
Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal γράφει: «Έρευνα στην ασφάλεια του Καπιτώλιου δείχνει κενά σε προσωπικό και εκπαίδευση». Η Washington Post: «Καθυστέρηση στην επιλογή ενόρκων στη δίκη του Σόβιν» τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις για την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν στους δρόμους της Μινεάπολις, όπου διεπράχθη η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Οι Financial Times: «Ημέρα της γυναίκας: η πανδημία χτυπά τις μητέρες περισσότερο». Φεμινιστικές οργανώσεις στις χτεσινές κινητοποιήσεις έκαναν έκκληση για περισσότερη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Τέλος οι New York Times: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μη φορούν μάσκα σε μικρές συναθροίσεις», νέα οδηγία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δίνει ελπίδες για επανασύνδεση οικογενειών.