Ο Deadpool πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας

Ο Deadpool πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας

Η σειρά-ντοκιμαντέρ της Disney «Welcome to Rexham» παρουσιάζει το χρονικό της ενασχόλησης του καναδού σταρ Ράιαν Ρέινολντς με το ουαλικό ποδόσφαιρο και τη φημισμένη Ρέξαμ.

Ο πρώτος κύκλος του «Welcome to Rexham» βγήκε στον αέρα το 2022. Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε το διάσημο χολιγουντιανό σταρ Ράιαν Ρέινολντς («Deadpool») μαζί με τον αμερικανό τηλεοπτικό ηθοποιό Ρομπ Μακ Ελίνι – γνωστός κυρίως από τη σειρά «It’s Always Sunny in Philadelphia»- να καταθέτουν πρόταση εξαγοράς της θρυλικής ουαλικής ομάδας Ρέξαμ. Η Ρέξαμ δεν είναι τυχαία περίπτωση καθώς πριν από αρκετά χρόνια έπαιζε στα ποδοσφαιρικά σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος αλλά από το 2007 μέχρι και το 2021 βρισκόταν καθηλωμένη στην 5η εθνική κατηγορία. Οι οπαδοί της βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις των δύο σταρ καθώς αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν κάποια σύνδεση ούτε με την ομάδα ούτε καν με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι δύο επίδοξοι αγοραστές δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Δηλώνουν άσχετοι με το σπορ αλλά «ψημένοι» με την ιστορία της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ουαλίας (παραδοσιακή πόλη ανθρακωρύχων που μάλιστα σημαδεύτηκε στα 30ς από τραγωδία που κόστισε τη ζωή εκατοντάδων εργατών που θάφτηκαν ζωντανοί στα ορυχεία ύστερα από έκρηξη) καθώς και της τρίτης πιο παλιάς (έτος ίδρυσης το 1864) ποδοσφαιρικής ομάδας του πλανήτη. Επιπλέον δέλεαρ για το δίδυμο ήταν η φυσική έδρα της ομάδας: το περίφημο Racecourse Ground που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για αγώνες ιπποδρόμου, είναι το πιο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η feelgood σειρά- ντοκιμαντέρ της Disney θα σε κάνει όχι μόνο να περάσεις καλά βλέποντας τις προσπάθειες των δύο σταρ να πασχίζουν να κερδίσουν τους καχύποπτους οπαδούς της Ρέξαμ αλλά και να αγαπήσεις το ποδόσφαιρο. Η ρομαντική λατρεία των ντόπιων που αγκαλιάζουν την Ρέξαμ με όλο τους το είναι, δένει υποδειγματικά με το κράμα βρετανικής ειρωνείας και αμερικανικής χοντροκοπιάς, χιούμορ. Εδώ ο Ράιαν Ρέινολντς που αυτοσαρκάζεται διαρκώς, παίζει στο δικό του γήπεδο κι είναι απόλαυση να τον βλέπεις να προσπαθεί να καταλάβει «τι στο διάολο είναι το οφσάιντ» όταν βάζει γκολ η ομάδα του στο 90 αλλά τελικά ακυρώνεται επειδή ο σκόρερ ήταν «εκτεθειμένος»! Ταυτόχρονα υπάρχουν δυνατές δραματικές σκηνές (οι προσωπικές ιστορίες όχι μόνο παικτών ή οπαδών αλλά και του προεδρικού διδύμου) που αξιοποιούνται με ανθρωπιά και σεβασμό, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι κάποια θαυμάσια ποδοσφαιρικά ενσταντανέ που δηλώνουν γνώση του αθλήματος.

Αγαπημένα μας εκείνα που ο οξύθυμος αλλά καπάτσος προπονητής της Ρέξαμ δίνει τις οδηγίες στους παίκτες του με απανωτά “fuck” καθώς και τα πειράγματα των αντίπαλων οπαδών στις κερκίδες που προσπαθούν να πικάρουν τον Ρέινολντς όταν η Ρέξαμ χάνει, με συνθήματα ή πανό του τύπου «Deadpool αγόρασες την λάθος ομάδα»!

Δεν βαρεθήκαμε ούτε στιγμή τους τρεις πρώτους κύκλους (ο τέταρτος θα βγει μέσα στο 2025) καθώς το στοιχείο της χαρμολύπης κουμπώνει άψογα με το ποδοσφαιρικό θέαμα και το σασπένς μέχρι τέλους για να φανεί αν η Ρέξαμ θα ανέβει τελικά κατηγορία ή θα μείνει εγκλωβισμένη στην κακιά της μοίρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter