Ο Δαβάκης απαγόρευε στους Ρομά να τον ψηφίσουν αλλά ζητά μετανάστες για να μαζέψουν ελιές στη Λακωνία

«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω», ήταν η ρατσιστική αποστροφή του Θανάση Δαβάκη σε ομιλία του στην Σπάρτη τον Μάρτιο του 2018. «Ανάγκα και θεοί πείθονται» λέει ο θυμόσοφος λαός και δικαιώνεται πλήρως από την εξέλιξη που θέλει τον βουλευτή Λακωνίας με τη ΝΔ να αναζητά πολίτες τρίτων χωρών για να μαζέψουν τις ελιές στην εκλογική του περιφέρεια, αφού απ΄ ό,τι φαίνεται το νομοθέτημα Χατζηδάκη για ρεπό αντί μισθού δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την Τετάρτη, ο Θ. Δαβάκης κατέθεσε στον υπουργό Μετανάστευσης Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα: «Μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες». Σημειωτέον, η Επίκαιρη Ερώτηση προϋποθέτει τη δια ζώσης απάντηση στην Ολομέλεια από τον αρμόδιο υπουργό εν αντιθέσει με τις απλές Ερωτήσεις και τις Αναφορές. Γι΄ αυτό και δεν είθισται βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας να επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού εκλαμβάνεται ως μία «επιθετική» πρωτοβουλία κατά του αρμόδιου υπουργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της πλειοψηφίας με τις μισαλλόδοξες τοποθετήσεις και με την υποκριτική στάση μεταφέρει στον Νότη Μηταράκη τα έντονα παράπονα των Λακώνων αγροτών για το «κλείσιμο» της πλατφόρμας του υπουργείου Μετανάστευσης που αφορά στη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών που πρόκειται να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα. «Οι κατά τόπους υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν δέχονται τις σχετικές αιτήσεις με ό,τι αυτό σημαίνει για τον προγραμματισμό των αρχηγών εκμεταλλεύσεων» επισημαίνει ο κ. Δαβάκης

Δείτε το βίντεο:

Αθ. Δαβάκης: "Απαγορεύω σε οποιονδήποτε γύφτο και δεν συμμαζεύεται να με ψηφίσει"

Και προσθέτει: «Ενώ έχουμε μπει ήδη στην περίοδο συγκομιδής του ελαιοκάρπου καθώς και άλλων λακωνικών προϊόντων δεν υπάρχουν εργατικά χέρια να συνδράμουν τους παραγωγούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η παραγωγή τους αλλά και η ποιότητα των προϊόντων τους». Τονίζει δε πως η πίεση του χρόνου για να μην χαθεί η σοδειά απαιτεί σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της κυβέρνησης. Κατόπιν τούτου, ρωτά τον Ν. Μηταράκη: «Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ξεκινήσει η διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες;».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Επίκαιρη Ερώτηση δεν έρχεται σε «νεκρό» χρόνο, καθώς οι μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο και άλλες χώρες στα φραουλοχώραφα της Αχαΐας και της Ηλείας απέκτησαν πρόσφατα συνδικαλιστική οργάνωση, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία.

Η Επίκαιρη Ερώτηση