O Covid-19 άνοιξε νέα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ εφήβων

Μέσω της πρώτης youth to youth πλατφόρμας στο we-knowhow.gr μιλούν για ιούς, επιδημίες κ.ά.

Μέσα στην κρίση αυτή, την απότομη αλλαγή της καθημερινότητας, τα παιδιά διψώντας για επικοινωνία και δημιουργική έκφραση στέλνουν καθημερινά έργα ζωγραφικής, ερωτήσεις, e-mails, κείμενα με απόψεις ή σκέψεις, συμβουλές, γνώμες, φωτογραφίες με σχόλια και επικοινωνούν στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από ένα ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας. Η επικοινωνία αυτή καθίσταται δυνατή στην πρώτη youth to youth πλατφόρμα στο we-knowhow.gr.

Η ιδέα για την πρώτη youth to youth πλατφόρμα γεννήθηκε από μία ομάδα νέων που έλαβαν το βραβείο «Οrigami Crane» στον 1ο Διαγωνισμό Μαθητικού Hackathon στη χώρα μας στο 12ο State of the Art Συνέδριο Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο πριν από ένα χρόνο.

Στον χρόνο που μεσολάβησε, η πλατφόρμα ξεκίνησε να υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ). Ωστόσο, δεν ήταν ακόμη «ζωντανή», δεν είχε ουσιαστικά λειτουργήσει με τη συμμετοχή των παιδιών μέχρι τη δύσκολη ώρα του Covid-19. Και εκεί πήρε ξαφνικά «σάρκα και οστά».

Σε αυτήν υπάρχουν πολλές θεματικές, βίντεο ενημέρωσης με βάση τις ερωτήσεις τους και την επικαιρότητα. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη παρέα που όλο μεγαλώνει και δυναμώνει, ξεχειλίζει αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Υπεύθυνοι υλικού και διαχείρισης είναι η ψυχολόγος Μαρία Μαθιουδάκη, φοιτήτρια του ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και ο Σπύρος Μιχαλέας, ιστορικός και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής & Ιατρικής Δεοντολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πρώτη youth to youth πλατφόρμα στο we-knowhow.gr και να επικοινωνήσετε στο email weknowhow03@gmail.com

Ετικέτες