Ο «Βρώμικος Χάρι» (αλά Clint Eastwood)

Διαβάζοντας το νομοσχέδιο-τομή της «μεταρρυθμιστική» μας κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, καταλαβαίνω ότι ίσως έχετε μπερδευτεί με την κατηγοριοποίηση των συναθροίσεων στην Αττική και θα ήθελα να σας βοηθήσω να το ξεδιαλύνετε.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

1-100 άτομα θεωρείται μία πολύ μικρή συνάθροιση.

Που σημαίνει ότι επιτρέπεται να διαδηλώνουν οι ηλικίες 85 και άνω που έχουν κάνει τη πρώτη δόση εμβολίου του κορονοιού και εάν είναι τυχεροί ίσως κάνουν και την δεύτερη δόση μετά από έναν μήνα. Οι ηλικίες αυτές θα πρέπει να έχουν ως πολεμοφόδια τα ΠΙ τους και να διαδηλώνουν ησύχως πάνω σε φαρδιά πεζοδρόμια τα οποία θα έχει φροντίσει ο κος Μπακογιάννης να είναι ίσια για να μην μπουρδουκλωθεί κανένας, γιατί ξέρετε την παροιμία οι μεγάλοι άνθρωποι μπορεί να πάνε ή από πέσιμο ή από χ@@@@ο. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο πεζοδρόμιο για τον φόβο μην τυχόν και τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο και πάνε αδιάβαστοι.

Σε περίπτωση που τους συλλάβουν οι αστυνομικοί του κ. Χρυσοχοϊδη, θα πρέπει να καταθέσουν τις συντάξεις τους και να παραμείνουν στο τμήμα μέχρι να έρθει η σειρά τους να κάνουν την δεύτερη δόση, όσοι προφτάσουν, γιατί είναι άκρως επικίνδυνα ταραχοποιά στοιχεία.

101- 500 άτομα θεωρείται μικρή συνάθροιση.

Σε αυτή τη περίπτωση ανήκουν τα άτομα ηλικίας 80 έως 84 ετών, όπου οσονούπω έρχεται η σειρά τους να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αυτοί θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν με μπαστούνι σε πιο στενά πεζοδρόμια, καθότι πιο νεαρά άτομα, γι’αυτό και μπορούν να είναι πιο πολλά.

Σε περίπτωση που τους συλλάβουν οι αστυνομικοί του κ. Χρυσοχοϊδη, θα πρέπει να καταθέσουν και τις συντάξεις τους αλλά και τις αυξήσεις που έχουν πάρει από το Υπουργείο Οικονομικών. Θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο τμήμα μέχρι να έρθει η σειρά τους να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Μετά θα είναι ελεύθεροι να γυρίσουν σπίτι τους.

501- 1.000 θεωρείται μία μεσαία συνάθροιση.

Σε αυτή τη κατηγορία υποθέτω ότι θα ανήκουν τα άτομα 70 έως 79 ετών γι’αυτό και είναι κάπως περισσότερα.

Σε αυτή τη περίπτωση θα επιτρέπεται να έχουν στείλει sms το νούμερο 6 και να βγάζουν τα ζωάκια τους βόλτα για να κάνουν την ανάγκη τους. Προϋπόθεση είναι να έχουν κάνει, όταν έρθει η σειρά τους, αλλά και τα ζώα τους το εμβόλιο κορονοιού.

1001- 10.000 άτομα θεωρείται μεγάλη συνάθροιση.

Σε αυτή τη κατηγορία υποθέτω ότι θα ανήκουν τα άτομα από 60 έως 69 ετών. Προϋπόθεση για να κάνουν διαδήλωση είναι να φοράνε τις φόρμες τους και τα αθλητικά τους παπούτσια, να έχουν ένα hands free στο χέρι και να κάνουν τζόκινγκ στον δρόμο για να μην ενοχλούν τον κόσμο που πάει να ψωνίσει, καθότι συρρέει το χρήμα στην Ελλάδα!

Όσο για το εμβόλιο, είναι τόσα λίγα που έχουν έρθει στη χώρα μας, που θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν 80 έως 85 ετών για να έρθει η σειρά τους να τα κάνουν.

10.001 άτομα και πάνω θεωρείται πολύ μεγάλη συνάθροιση. Εκεί ανήκουν τα τσικό της χώρας μας.

Αφού λοιπόν σας έλυσα τις απορίες σας για την κατηγοριοποίηση των συναθροίσεων στο νομοσχέδιο του «Σερίφη» μας, ας δούμε τι προβλέπει για τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Οι άνθρωποι αυτοί ασκούν ένα επάγγελμα επικίνδυνο, θα έπρεπε να εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων του Τύπου που έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους σε κοινωνικές διαμαρτυρίες ή έχουν υποστεί ανήκεστες βλάβες, όμως τώρα έρχεται ο κ. Χρυσοχοϊδης να κάνει το επάγγελμά τους ξεκούραστο και ζηλευτό!

Η ΕΛΑΣ επιφορτίζεται επιπλέον να γράφει τα δελτία τύπου των πολιτικών ρεπόρτερ για να μεταφέρουν «τα γεγονότα» στις εφημερίδες τους χωρίς κόπο, ακόμη και σχετικές φωτογραφίες θα δίνει στους φωτορεπόρτερ, καθώς ένα σώμα αστυνομικών θα μεταφέρει επάνω του κάμερες, έτσι οι φωτορεπόρτερ δεν θα φοβούνται πλέον μην σπάσει η κάμερά τους. Βέβαια, οι φωτογραφίες θα είναι επιλογή των αστυνομικών, έτσι ώστε να μην αποτυπώνουν περιστατικά τύπου «ζαρντινιέρας» που οι αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν τον κάθε περιστατικό που έτυχε να βρίσκεται σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τέλος αν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Τύπου αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα βίας θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο και στο διαμεσολαβητή αξιωματικό, που θα τους προστατεύει. Βέβαια ο ξυλοδαρμός δημοσιογράφων σε τέτοια γεγονότα έχει ασκηθεί από αστυνομικά όργανα και όχι από διαδηλωτές, επομένως πως να σωθούν από αυτούς που υποτίθεται τους προστατεύουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Τέλος πάντων, με τη γνωστή δημοσιογραφική γκρίνια οι καχύποπτοι δημοσιογράφοι ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις ανάγκασαν τον κ. Υπουργό να διαβεβαιώσει ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μπορούν να κινούνται όπου θέλουν, να καταγράφουν δηλαδή περιστατικά ζαρντινιέρας κλπ, Άλλωστε ο super επιθεωρητής μας «Χάρι Κάλαχαν» μερίμνησε με άλλο τρόπο να ξεκουράζει τους ανθρώπους του Τύπου από δύσκολες αποστολές, καθώς φρόντισε μέσα στο νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη, όπου η ΕΛΑΣ να επιτρέπει την άδεια ή όχι μιας πορείας, αξιολογώντας την επικινδυνότητά της κι αν κρίνει ότι υπάρχει δυνατότητα να παρεισφρήσουν στη πορεία επικίνδυνα στοιχεία, τότε η πορεία να μην επιτρέπεται. Δηλαδή, πιάσ’το αυγό και κούρευ’το…

Είναι γεγονός ότι η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοïδη συνεχώς αναβαθμίζεται. Ξεκίνησε από το ποιά κινηματογραφικά έργα θα βλέπουν οι ανήλικοι, πως θα παραβιάζουν το οικογενειακό άσυλο, πως θα συλλαμβάνουν 14χρονα, πως θα αποκλείουν πολιτικά κόμματα από δράσεις τους σε ιστορικές επετείους για να φθάσει σε νέες κατευθύνσεις, ως προς την αντιμετώπιση των συναθροίσεων και τη φύλαξη των Πανεπιστημίων. Μια πορεία κυβερνητικού σχεδιασμού, «για γέλια ή για κλάματα», το τελευταίο στην κυριολεξία…

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία