Ο Αβραμόπουλος… δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε για τα έργα και τις ημέρες του Παντσέρι (Video)

Ο Αβραμόπουλος… δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε για τα έργα και τις ημέρες του Παντσέρι (Video)

Άγνοια για τις δραστηριότητες του Αντόνιο Παντσέρι δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας επίσης ότι η Κομισιόν δεν ερευνά αλλά… διερευνά την πιθανή εμπλοκή της ΜΚΟ Fight Impunity στο Qatargate.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Θα έχει ο Αβραμόπουλος την τύχη της Σπυράκη;

«Δεν υπάρχει εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έρευνα αλλά για διερεύνηση. Η Κομισιόν έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο είχε τη σκοπιμότητά του, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει για τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν τρία χρόνια που είχα ζητήσει άδεια για να γίνω τιμητικό μέλος της επιτροπής της ΜΚΟ Fight Impunity που είχε συγκεκριμένο σκοπό και τότε έκανε και πολύ καλή δουλειά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όσο για τον Αντόνιο Παντσέρι και τη συνεργασία τους, ανέφερε ότι ο Ιταλός ήταν «μεγάλη μορφή στη χώρα του», συμπληρώνοντας ότι για να συνεργαστεί με τον οργανισμό ρώτησε την Κομισιόν και την Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Ο Παντσέρι ήταν μεγάλη μορφή στην Ιταλία. Όταν μου προτάθηκε, δεν δέχθηκα αμέσως, ρώτησα την Κομισιόν, την Επιτροπή Δεοντολογίας, εάν αυτός ο οργανισμός είναι σωστός και εάν μου επιτρέπεται να γίνω μέλος του και να λάβω μια μικρή αποζημίωση. Μού ήρθε γραπτά η απάντηση. Όλον αυτόν τον καιρό δεν είχαμε καμία σχέση με τις άλλες δραστηριότητες του Παντσέρι, τι έκανε μακριά και πέρα. Αν το είχαμε πάρει χαμπάρι θα είχαμε φύγει από την πρώτη στιγμή. Επάνω στον χρόνο όταν διαπίστωσα αδράνεια του οργανισμού, ζήτησα να σταματήσει η μισθοδοσία μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το γεγονός πως η μισθοδοσία ήταν σχετικά υψηλή για τιμητική συμμετοχή, απάντησε τα εξής: «Αφού είχα τελειώσει με την Επιτροπή μπορούσα να κάνω και άλλα πράγματα και γιατί όχι. Σταμάτησα μόνος μου τον Φεβρουάριο του 2022, στο τέλος δε όλα τα μέλη της τιμητικής επιτροπής ζητήσαμε να βγουν και τα ονόματά μας, όχι όμως υπό το κράτος εξελίξεων», ανέφερε.






Documento Newsletter