Ο άρχοντας που έφαγε όλα τα δαχτυλίδια | Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σειρά «The ring of power»

Ο άρχοντας που έφαγε όλα τα δαχτυλίδια | Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σειρά «The ring of power»

Ο πρώτος κύκλος της σειράς «The lord of the rings: The rings of power» που διανέμεται από την Amazon ολοκληρώθηκε και η Επιτροπή Αρχόντων Σωτηρίας των Δυναμοδαχτυλιδιών παίρνει θέση.

Θέλουµε αρχικά να ευχαριστήσουµε το Documento που µας κάλεσε να µην πούµε απολύτως τίποτε σηµαντικό για τη σειρά που µόλις ολοκληρώθηκε και έχει τον εύσχηµο τίτλο «Rings of power». Για όσους δεν γνωρίζουν καν για τι ακριβώς µιλάµε, ας τους δώσουµε κάποιες λέξεις που ίσως έχουν ακούσει κάπου, κάποτε και έχουν απόλυτη σχέση µε το «Lord of the rings» saga: Σάουρον, Μόργκοθ, Γκαλάντριελ, Χόµπιτ, Ορκ, Λέγκολας, Γκάνταλφ, Γκόλουµ, Αραγκορν, Γκίµλι. Αν και πάλι δεν έχετε ιδέα για όλους αυτούς τους χαρακτήρες, ένα είναι σίγουρο: έχετε αρκετά πιο ενεργή σεξουαλική ζωή απ’ ό,τι εµείς κι αυτό θα πρέπει να σας γεµίζει µε χαρά.

O Στέφεν Κάρι στο σύµπαν του Τόλκιν

Η σειρά που µόλις ολοκληρώθηκε γέµισε τις ζωές µας για επτά εβδοµάδες µε αδιανόητες υπεραναλύσεις από άτοµα που πιθανότατα αν είχαν εκµεταλλευτεί σε επιστηµονική έρευνα το 1/10 του χρόνου που σπατάλησαν για να βρίσκουν ανακρίβειες στην τηλεοπτική σειρά σε σχέση µε τις «διδαχές» του Τόλκιν, θα είχαν θεραπευτεί ο καρκίνος, ο έµπολα και ίσως ο κορονοϊός· γι’ αυτό το τελευταίο δεν είµαστε και τόσο σίγουροι. Το µεγάλο ερώτηµα που ταλανίζει όλο αυτό τον κόσµο µε τα µεγάλα γυαλιά, τα µπιµπίκια, τα ανακατεµένα µαλλιά και τις τεράστιες συλλογές µε RPG παιχνίδια είναι αν η τηλεοπτική σειρά ήταν καλή. Και η λέξη «καλή» βέβαια έχει άπειρες προεκτάσεις – άσε που εχθρός του καλού δεν είναι ούτε το κακό ούτε το καλύτερο ούτε ο Σάουρον· µάλλον ο Μπέζος είναι, αν κρίνουµε από τις αντιδράσεις.

Η Επιτροπή Αρχόντων Σωτηρίας των ∆υναµοδαχτυλιδιών ιδρύθηκε µέσα σε αυτήν τη λαίλαπα γιατί αντιλήφθηκε το κενό στην αγορά και επειδή έχουµε µάθει από τον καλύτερο δάσκαλο, τον Μπέζο (της Amazon καλέ). Σπεύσαµε λοιπόν να αναλάβουµε τη σωτηρία της ψυχαγωγίας του ελληνικού κοινού από τα επεισόδια της σειράς. Γιατί όσο κι αν προσπαθήσουν τα χαριτωµένα Χάρφουτς να ζωγραφίσουν ένα χαµόγελο στα χείλη µας, το περισσότερο που καταφέρνουν είναι ένα στραβοχυµένο χασµουρητό. Βέβαια αυτό που µας προκάλεσε πραγµατικούς σπασµούς από τα γέλια είναι οι χρονικές αστάθειες της σειράς. Είναι πραγµατικά εντυπωσιακό πόσο βολικά έρχονται όλα στους ήρωες για να κλατσάρει το επεισόδιο. Κάθε φορά που άλλαζε η σεκάνς ένιωθα σαν να πετάει buzzer beater o Στέφεν Κάρι. Το πώς φτάσαµε στο NBA από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» είναι σχεδόν τρελό. Ισως και όχι, αν αναλογιστούµε ότι στον υπέροχο κόσµο του NBA χωράνε όλες οι φυλές, όλα τα έθνη, αρκεί να ξέρουν να παίζουν µπάσκετ βέβαια. Ε στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» αυτά είναι δύσκολα πράγµατα – δεν πάει να ξέρεις τοξοβολία ή µεταλλουργικές τέχνες, µάγκα µου· άµα είσαι µαύρος, θα σε κοιτάνε µε µισό µάτι. Αλλωστε ο Τόλκιν το είχε γράψει ξεκάθαρα στα βιβλία του: «Only white people can become virgin through my books».

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του να είσαι «νούµενορ»

Πάντως για να µη νοµίζετε ότι εµείς η επιτροπή δεν περάσαµε τέλεια µε τη σειρά, θα σας πούµε ακριβώς τι µας άρεσε, αποφεύγοντας τα spoilers (εννοείται), γιατί, όπως αναφέρει το αρχαίο γνωµικό, «αν πετύχει το spoiler, τύφλα να ’χει το γαµήσι» ή κάτι τέτοιο, δεν θυµόµαστε ακριβώς. Μας έπεσαν τα µάτια κάτω όταν είδαµε πλάνα από το Númenor. Οταν είδα για πρώτη φορά το υπέροχο λιµάνι πήρα τηλέφωνο έναν κολλητό και τον ρωτάω: «Είδες ρε το Νούµενορ;» και µάλλον δεν άκουσε καλά και µου απάντησε: «Ποιον είπες νούµερο, ρε νούµενορ;», όµως όταν είδε το επεισόδιο επιβεβαίωσε ότι τέτοιο CGI έχουµε να δούµε από την παρουσίαση του έργου του Ελληνικού παραπροχθές. Not bad at all.

Μας άρεσαν πάρα πολύ και τα υπόλοιπα σκηνικά –όχι τα σκηνικά που παίζονταν, τα actual σκηνικά– και τροµερά πολύ µας άρεσαν και τα ρούχα. Οταν αρχίζεις σε µια κριτική να λες καλά λόγια για CGI, σκηνικά και ρούχα, κάτι δεν έχει πάει πολύ καλά. Οµως, πιστέψτε µας, η σειρά είναι µια χαρά. Οι βασικοί ήρωες είναι ακριβώς αυτό που γράφουµε. Είναι προς το παρόν πολύ βασικοί, δεν έχουµε πάθει την πλάκα µας. Εντάξει, η Γκαλάντριελ κάνει κάτι τροµερά ακροβατικά, σκοτώνει Ορκ µε τα τακούνια της ένα πράγµα, αλλά φαίνεται ότι έχει φάει ήδη cancel γιατί υπάρχει σύνδεση των ξωτικών µε την Αρια φυλή, όπως φαίνεται πως προσπάθησε να πείσει κάποιους ψηφοφόρους της αυτή η νέα εκλεγµένη καγκελάριος της Ιταλίας. Τι; ∆εν έχει καγκελάριο η Ιταλία; Γιατί, έχουν σχέση τα ξωτικά µε την Αρια φυλή µωρέ; Κουβέντα να γίνεται, να γεµίζει η στάνη µε πρόβατα.

Τα πρώτα οκτώ επεισόδια µας έφτασαν σε ένα επίπεδο να θέλουµε και άλλα. Και µας έχουν υποσχεθεί άλλα επτά χρόνια. Και ως εθισµένοι στη µαγεία που φέρει ο κόσµος της Μέσης Γης, αν µας ρώταγαν «θέλετε να σας τροφοδοτούµε µε LOTR spin off χαµηλής ποιότητας µέχρι να λιώσουν τα κόκαλά σας;», εµείς θα απαιτούσαµε κλειστό συµβόλαιο για να υπογράψουµε µε αίµα. Τόλκιν, εκδροµές, ναρκωτικά, έτσι µάθαµε από παιδιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter