Τα σενάρια περί «πρόωρων εκλογών» που διακινούνται σχολιάζει με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ενδεικτική η αρχική ρήση του Αισώπου στα λατινικά: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα*!
Σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όλα τα σενάρια διακινούνται από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο…
«…προφανώς δεν ξέρουν τι παγιδούλες “κρύβει” η απλή αναλογική!», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Η αρχική ανάρτηση μάλιστα που δημοσιοποιεί σημειώνει: «Ναι, πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά, για εκλογές δεν μιλάει η αντιπολίτευση, αλλά μια πανίσχυρη-υποτίθεται- κυβέρνηση, η οποία, κατά τα άλλα, ξεχειλίζει από “σοβαρότητα” και “θεσμικότητα” και η οποία “εχει έργο να κάνει”.»
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook:
Hic Rhodus hic saltus!
Δεν καταλαβαινω ποιον φοβερίζουν;
Τον εαυτό τους;
Γιατι προφανώς δεν ξέρουν τι παγιδούλες “κρυβει” η απλή αναλογικη! Θεωρουν οτι…αλλα ας τους αφίσουμε να θεωρουν ο,τιδήποτε θέλουν.
Εμείς πάντως τους περιμένουμε στη γωνία!
Κι όχι μόνο εμείς!
ΥΓ. Και για ενημερώσω όσους απορούν τι συμβαίνει — επειδή έχω την πρόνοια να εχω καλές πηγές σε όλα τα συστήματα: Εδώ και μία εβδομάδα περίπου “κυβερνητικές πηγές” ( δήθεν χωρίς γνώση του Μαξίμου τρομάρα τους) λένε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν “εισηγήσεις” προς τον Μητσοτάκη για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την παρελευση του υπιχρεωτικού έτους απο τις προηγούμενες. Εκείνος — δήθεν — απλά τις λαμβάνει υπ όψιν του αλλά “θέλει” να εξαντλήσει την τετραετία “για να ολοκληρώσει το έργο του”. Μy foot, λένε οι Εγγλέζοι. Ολα ξεκινάνε απο το δικό του γραφείο — απλά δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του. Και χρησιμοποιεί τις στοχευμένες διαρροες: 1. Για να έχει στην τσίτα διαφόρους και 2. Για να τεστάρει αντιδράσεις εξωθεσμικών..
υποστηρικτών του.
Hic Rhodus hic saltus!
Δεν καταλαβαινω ποιον φοβερίζουν;
Τον εαυτό τους;
Γιατι προφανώς δεν ξέρουν τι παγιδούλες "κρυβει…Gepostet von Evangelos Antonaros am Samstag, 22. Februar 2020
* Η έκφραση «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, προέρχεται από τον μύθο του Αισώπου, «Ανήρ Κομπαστής», ο άντρας δηλαδή, που καυχιέται.
Σύμφωνα με τον μύθο, ένας Αθηναίος αθλητής κατά την αρχαιότητα, υποστήριζε ότι είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα στη Ρόδο. Το νησί δεν επιλέχτηκε τυχαία, καθώς βρισκόταν μακριά από την Αθήνα και ήταν δύσκολο για κάποιον να πάει εκεί, ώστε να εξακριβώσει τα λεγόμενα του αθλητή.
Ο ίδιος, όμως, προέτρεπε τους καχύποπτους να πάνε στη Ρόδο και να ρωτήσουν αυτόπτες μάρτυρες του άλματος. Κάτι τέτοιο, όμως την εποχή εκείνη ήταν σχεδόν ακατόρθωτο, αφού δεν υπήρχαν καν μεταγωγικά πλοία και τα ταξίδια γίνονταν με τα εμπορικά. Καθώς ο αθλητής επέμενε και καυχιόταν, ένας άλλος Αθηναίος, κάποια στιγμή τον προκάλεσε να επαναλάβει το άλμα του.
Για να τον χλευάσει μάλιστα, πήγε σε ένα σκάμμα και έγραψε τη λέξη Ρόδος και του είπε: «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα». Με την πάροδο του χρόνου, η έκφραση έγινε «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», αλλά το νόημα παρέμεινε ίδιο….