Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Ο Δημοκρατικός πολιτικός που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 11 γυναίκες ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σε συνέντευξη Τύπου την σήμερα, Τρίτη 10 Αυγούστου είπε ότι «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου οι κυβερνητικές λειτουργίες. Το να ξοδεύεις ενέργεια σε αποσπάσεις της προσοχής είναι το τελευταίο πράγμα που η πολιτειακή κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει. Και δεν μπορώ να είμαι εγώ η αιτία για αυτό». Συμπλήρωσε πως αγαπά την Νέα Υόρκη. «Σας αγαπώ, και ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής είχε ως κίνητρο αυτή την αγάπη. Δε θα ήθελα να είμαι εμπόδιο με οποιονδήποτε τρόπο. Νομίζω ότι δεδομένων των συνθηκών, ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να βοηθήσω τώρα είναι να κάνω στην άκρη». Ωστόσο διευκρίνισε ότι η παραίτηση του θα γίνει πραγματικότητα σε14 μέρες. Η αναπληρώτρια κυβερνήτρια, Κάθι Χότσουλ θα ορκιστεί στην θέση του κι έτσι θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτις της Νέας Υόρκης.

Ο Άντριου Κουόμο κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων σημερινών και πρώην κυβερνητικών υπαλλήλων, των οποίων οι αναφορές για ανεπιθύμητα αγγίγματα και ακατάλληλα σχόλια επιβεβαιώθηκαν σε μια καταδικαστική έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη 3 Αυγούστου η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.

Η έκθεση 165 σελίδων προκάλεσε πολλαπλές εκκλήσεις για παραίτηση του κ. Κουόμο, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Μπάιντεν, μακροχρόνιου συμμάχου του κυβερνήτη, και έθεσε αμφιβολίες για το πολιτικό μέλλον του. Η έκθεση, το αποκορύφωμα μιας έρευνας πέντε μηνών, περιελάμβανε τουλάχιστον τρεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που προηγουμένως δεν είχαν αναφερθεί από γυναίκες που κατηγόρησαν τον Κουόμο ότι τις άγγιξε ακατάλληλα, συμπεριλαμβανομένης και μιας πολιτειακής στρατιωτικού που είχε μετατεθεί στην ασφάλεια του κυβερνήτη.

Όπως είπαν, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς 11 γυναικών για μια σειρά ακατάλληλων συμπεριφορών, από υποβλητικά σχόλια έως περιπτώσεις προσβολής, μέσω συνεντεύξεων με 179 μάρτυρες και δεκάδες χιλιάδες έγγραφα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter