Πέρα από το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να βολέψει όλους τους φίλους και τους συγγενείς σε κάποια προεδρική ή διευθυντική θέση, η επιλογή των σωστών ανθρώπων σε αυτές είναι σίγουρα αξιέπαινες.
Μια τέτοια επιλογή είναι και η πρόταση της Νίκης Κεραμέως για την τοποθέτηση του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Δρ. Ορέστη Καλογήρου ως Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).
Η τοποθέτησή του θα μπορούσε να είναι και ένας είδους επιβράβευσης για τις αντισυριζαικές του απόψεις. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr λίγες μέρες μετά τις εκλογές ο κ.Καλογήρου αναρτούσε συνεχώς από τον λογαριασμό του στο Facebook υβριστικές αναφορές εναντίον του συναδέλφου του, πανεπιστημιακού, Στέλιου Στυλιανίδη. Είχε παραλάβει ένα εξώδικο με το οποίο ο καθηγητής κοινωνικής ψυχιατρικής στο Πάντειο τον ενημέρωνε ότι αν δεν επανορθώσει θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής.
Τότε, ο κ. Καλογήρου έκανε την επανόρθωση για να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες και μάλιστα λίγους μήνες μετά, όπως ανακάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», έκλεισε τον «αμαρτωλό» λογαριασμό του και άνοιξε νέο, που δεν κουβαλά τα τοξικά βάρη του παρελθόντος.
Το άρθρο που προκάλεσε την επίθεση Καλογήρου στον Στυλιανίδη είχε τίτλο «αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμός και η κουλτούρα του κακού» (Athens Voice). Eπειδή ο ίδιος υπήρξε φλογερός εκφραστής του αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμού, ο Καλογήρου έγινε έξαλλος και αφού διαολόστειλε τον Στυλιανίδη, αφού έκρινε ότι το άρθρο του κάνει «να φαίνεται ακόμη πιο γελοίο το άρθρο της συζύγου του» (της Αγγελικής Σπανού, «οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου), ισχυρίστηκε ότι ο Στυλιανίδης υπερασπίζεται τα σοβιετικά ψυχιατρεία στα οποία κλείνονταν οι αντιφρονούντες επί Μπρέζνιεφ. Επειδή ο Στυλιανίδης ως ψυχίατρος έχει δώσει μάχες για την αποασυλοποίηση και είναι γνωστοί οι αγώνες του για την κοινοτική ψυχιατρική θίχτηκε και έστειλε εξώδικο.