Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψή του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία δεν διευκρίνισε τον λόγο για την αναβολή του ταξιδιού.

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ θα συνέπιπτε με περίοδο αυξημένης έντασης στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, λόγω των πολύνεκρων εκρήξεων σε ασυρμάτους και βομβητές μελών της Χεζμπολάχ για τις οποίες η Βηρυτός και το σιιτικό κίνημα κατηγορούν το Ισραήλ.

Από τις επιθέσεις αυτές, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν το προηγούμενο διήμερο.

Η Χαμάς απορρίπτει πρόταση του Ισραήλ να σταματήσει υπό όρους τον πόλεμο στη Γάζα

Το Ισραήλ προσφέρθηκε όπως αναφέρεται να τερματίσει τον πόλεμο, να αφήσει τον επικεφαλής της Χαμάς, Σινουάρ να φύγει αν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι αμέσως και να αφοπλισθεί η Γάζα.

Η πρόταση, που συζητήθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον, προέβλεπε επίσης νέο καθεστώς για τη Λωρίδα της Γάζας. Οι συγγενείς των ομήρων χαιρέτισαν το σχέδιο, αλλά αξιωματούχος της Χαμάς το απέρριψε γρήγορα ως «γελοίο».

Όπως αναφέρεται, το Ισραήλ έθεσε στο τραπέζι μια πρόταση που θα τερμάτιζε τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και θα έδινε στον επικεφαλής της Χαμάς ασφαλή διέξοδο από τον θύλακα με αντάλλαγμα την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας και την εγκαθίδρυση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής εξουσίας εκεί, μετέδωσε την Πέμπτη το Kan news.

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το περίγραμμα του δημοσιεύματος στους Times of Israel και δήλωσε ότι ο Γκαλ Χιρς, ο κυβερνητικός υπεύθυνος για τους ομήρους, παρουσίασε το σχέδιο σε Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι αναμένεται να το διαβιβάσουν σε απροσδιόριστους Άραβες αξιωματούχους.

Ο Χιρς είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι η πρόταση είχε παρουσιαστεί την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ο Καν.

Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ ζητούν “αποκλιμάκωση” στη Μέση Ανατολή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και των ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα από το Παρίσι όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε «αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δηλώνοντας «πολύ ανήσυχοι» για τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ είπε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον συντονίζουν τις ενέργειές τους για να περάσουν «μηνύματα αποκλιμάκωσης». «Δεν θέλουμε να δούμε καμία κλιμάκωση από καμία πλευρά, που θα καθιστούσε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει εφικτή και αναγκαία.

Διαβάστε επίσης:

Νασράλα – Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Όταν η «Μονάδα 8200» της Mossad που οργάνωσε τις εκρήξεις στους βομβητές είχε έρθει στην Ελλάδα για το Predator – Η αποκάλυψη του Documento

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter