Ο Αλκιβιάδης Στεφανής νέος διοικητής του Αγίου Όρους – Παραιτήθηκε ο Μητσιάλης

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής νέος διοικητής του Αγίου Όρους – Παραιτήθηκε ο Μητσιάλης

Νέος διοικητής του Αγίου Όρους αναλαμβάνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Στεφανής αναλαμβάνει τη θέση μετά την παραίτηση του πρέσβη επί τιμή Αναστάσιου Μητσιάλη. Σημειώνεται ότι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους είναι ο επικεφαλής της Διοίκησης της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους και υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Έδρα του είναι οι Καρυές. Γραφεία της έχουν συσταθεί στη Θεσσαλονίκη και την Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι σχέσεις του απερχόμενου διοικητή με τη μοναστική πολιτεία το τελευταίο διάστημα είχαν παγώσει. Επίσης, αναφέρεται ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στις περσινές περιφερειακές εκλογές, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Ανακοινώνεται ότι ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αναστάσιος Μητσιάλης παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους. Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter