Ο Αλεξάντερ Πέιν έρχεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Αλεξάντερ Πέιν έρχεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλεξάντερ Πέιν, έρχεται στο 64ο Φεστιβάλ για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα».

Ο διάσημος δημιουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με πρωταγωνιστές τους Πολ Τζιαμάτι, ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ και Ντόμινικ Σέσα, σε σενάριο Ντέιβιντ Χέμινγκσον. Η ιστορία του φιλμ διαδραματίζεται σε ένα αμερικανικό κολέγιο, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη δεκαετία του 1970. Εκεί ένας κατσούφης καθηγητής είναι αναγκασμένος να παραμείνει στο κολέγιο για να προσέχει τους λίγους σπουδαστές, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές ολομόναχοι, μακριά από τις οικογένειές τους. Σε αυτό το ψυχρό σκηνικό απέραντης μοναξιάς ο καθηγητής θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με έναν απείθαρχο αλλά ευφυή μαθητή που προέρχεται από ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον και με την μαγείρισσα του κολεγίου, η οποία θρηνεί την απώλεια του γιου της στο πόλεμο του Βιετνάμ. 

Αντλώντας υφολογικά και αισθητικά στοιχεία από το αμερικανικό σινεμά των 70s, o Πέιν ξεδιπλώνει μια ιστορία συμφιλίωσης και συνύπαρξης, η οποία ισορροπεί μεταξύ δράματος και κωμωδίας. Η ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024, από την Tanweer. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter