Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Έγινα ηθοποιός για να είμαι κοντά στον πατέρα μου». Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της ξένης τηλεοπτικής  σειράς «Οι φόνοι της Κίσσας» στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη για την εμπειρία του στη διεθνή βιομηχανία του θεάματος, για την απώλεια του πατέρα του Ηλία Λογοθέτη και για τη σχέση του μαζί του.

Ο ανανεωτής της αρχαίας τραγωδίας: Κριτική της  ιστορικής «Ορέστειας» που σκηνοθέτησε ο διεθνής σκηνοθέτης  Θεόδωρος Τερζόπουλος στην Επίδαυρο ξεσηκώνοντας  θύελλα χειροκροτημάτων, από τον  Ηρακλή Λογοθέτη.

Οι αγωνίες των προσφύγων επί σκηνής. Η Ειρήνη Δρίβα συνομίλησε με την σκηνοθέτιδα Γιολάντα Μαρκοπούλου για τη νέα παράστασή της με τίτλο «Σφάλμα σύνδεσης» που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών  και για τις δυσκολίες των προσφύγων να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται μακριά.

Ένα τσέλο που το έλεγαν Τζόνι: Μουσικά όργανα από κουτιά πούρων, σανίδες surf, πλαστικές λεκάνες, μπαούλα και οβίδες. Η Έμυ Ντούρου επισκέφτηκε το μουσικό εργαστήρι του Σταμάτη Στριγγάρη και μίλησε μαζί του για το πώς η φαντασία και ο πειραματισμός ανοίγουν νέους δρόμους στη μουσική.

Κρίστοφερ Κινγκ: Η ψυχή του φεστιβάλ “Γιατί’ ναι μαύρα τα βουνά” που διοργανώνει η Στέγη του Ωνασείου την Κόνιτσα εξομολογείται στον Αντώνη Μποσκοϊτη  ότι η ελληνική υπηκοότητα ήρθε στη ζωή του “ως δώρο Θεού”.

Ο Κώστας Ταχτής ως μετανάστης στην Αυστραλία:  Η Κατερίνα Αγγελιδάκη γράφει για το βιβλίο της Κάσι  Πλάτε, «Το Τέρας και ο Κολοσσός», που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου έλληνα συγγραφέα όταν ζούσε στη μακρινή ήπειρο, μέσα από εκατό επιστολές  του Ταχτσή με τον Aυστραλό ζωγράφο Κάρλ Πλάτε.

«Κοντεύει να γίνει κανονικότητά μας το πένθος». Λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «Αναψυκτήριο»  στο Φεστιβάλ Αθηνών,  η Αργυρώ Χιώτη εξήγησε στην Ειρήνη Δρίβα πώς εκείνη και οι συνεργάτες της έφτιαξαν  μια παράσταση όπου η βία ξορκίζεται μέσα από την τρυφερότητα.

Για τον  δίσκο «Blink» της Σαβίνας Γιαννάτου και του Φλώρου Φλωρίδη γράφει ο  Αντώνης Μποσκοΐτης περιγράφοντας ένα ηχητικό όνειρο και ένα άκουσμα που πηγάζει από το ασυνείδητο.

Ο λατρεμένος μήνας Ιούλιος. Ο μήνας που γιορτάζουμε την ποίηση της επανάστασης και, συνάμα, την επανάσταση της ποίησης. Από την Αμερικανική και τη Γαλλική Επανάσταση στους ποιητές Θάνο Σταθόπουλο, Νίκο Καρούζο , Ηλία Λάγιο και Καλλιόπη Αλεξιάδου. Και βέβαια στον Μαρσέλ Προυστ και στην «Αναζήτηση».  Γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Ο Ρέμπραντ της εποχής του βίντεο: Ο πρωτοπόρος Μπιλ Βαϊόλα, πατέρας της βίντεο αρτ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, μέσα από την ιστορία του παρά λίγο πνιγμού του σε μικρή ηλικία, η οποία τον καθόρισε. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Cuba Libre: Εξήντα πέντε χρόνια στραγγαλισμού του νησιού από τις ΗΠΑ μέσα από την συναρπαστική αστυνομική ιστορία  με τίτλο «Έκρηξη στην Ταγιαπιέδρα» του Αρμάντο Κριστομπάλ Πέρες. Μια ιστορία για τις εναγώνιες προσπάθειες της νεαρής επανάστασης στην Κούβα να σταθεί στα πόδια της. Γράφει ο Θανάσης Καραμπάτσος.

Η χρυσή εποχή της Σμύρνης:  Η Έμυ Ντούρου γράφει για το βιβλίο «Σμύρνη (1870-1922). Πόλη και Αρχιτεκτονική. Η συμβολή των Ελλήνων» του καθηγητή αρχιτεκτονικής Βασίλη Κολώνα. Μια  πολύτιμη έκδοση για τα κτίρια της κοσμοπολίτικης ιωνικής πόλης που δημιουργήθηκαν από τα χέρια Ελλήνων και καθρεφτίζουν την υψηλή αισθητική και το πνεύμα της εποχής.

Documento Newsletter