Ο άγνωστος «γιος» του Θεοδωράκη, σπάει τη σιωπή του και μιλάει για τον Μίκη

Ο άγνωστος «γιος» του Μίκη Θεοδωράκη, Νίκος μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, το έργο του και τη σχέση τους σε συνέντευξη που έδωσε χθες Κυριακή στην εκπομπή “Υπάρχει Θέμα”, στο Start Κέρκυρας.

Ο ίδιος μίλησε για τους σταθμούς της ζωής του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και υπογράμμισε πως οι νεότεροι θα πρέπει να εμβαθύνουν στο έργο του πατέρα του και σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει η Πολιτεία με διάφορους τρόπους.

Παράλληλα, υπενθύμισε μεταξύ άλλων τις επαφές που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης με την Παλαιστίνη και την Τουρκία αλλά και την μεγάλη συναυλία που είχε δώσει στην Τουρκία.

Ανέφερε επίσης πως σε ερώτηση που του είχε κάνει ο Θεοδωράκης για το αν αισθάνεται Κρητικός, εκείνος του απάντησε πως δεν αισθάνθηκε γιατί όλα τα καλοκαίρια του τα περνούσε στην Κέρκυρα.

Υποστήριξε επίσης πως ο Μίκης Θεοδωράκης δούλευε συνεχώς, όπου κι αν βρισκόταν. Δούλευε μέσα στο τρένο, το λεωφορείο, έγραψε τραγούδια στην εξορία, στις φυλακές.

Επίσης, αναφέρθηκε και για την πρώτη τους συνάντηση αποκαλύπτοντας πως αυτή πραγματοποιήθηκε στα 35 του όταν του έστησε καρτέρι έξω από το Μέγαρο Μουσικής στην πρεμιέρα της Λυσιστράτη.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2386&v=T6MbkAz3NnQ&feature=emb_title