Ο Άδωνης και… περιβαλλοντολόγος

Ο Άδωνης και… περιβαλλοντολόγος

Θα συμφωνήσουμε με τον Άδωνη Γεωργιάδη (ναι ισχύει) πως «η βλακεία είναι ανίκητη»!

Ο λόγος για ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα, το… τερμάτισε.

Και αντί να αφήσει τους επιστήμονες και τους περιβαλλοντολόγους να μιλήσουν μόνοι τους, ο αλάνθαστος και πολυπράγμων υπουργός θεωρεί πως όσοι δεν συμφωνούν με τα αιολικά πάρκα, τάσσονται υπέρ του λιγνίτη.

Η αλήθεια είναι απλή: Τα αιολικά πάρκα αμφισβητούνται από ορισμένους τόσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και για τις δυνατότητές τους.

Η αλήθεια είναι επίσης πως και η περιβαλλοντική πολιτική της σημερινής κυβέρνηση αμφισβητείται τα μέγιστα, ξεκινώντας από τις Σκουριές και φτάνοντας σε βάθος δεκαετιών… για όσα δεν έχει κάνει για το Περιβάλλον, πέραν των υποσχέσεων.

Αντί λοιπόν να αφήσει και κάτι ασχολίαστο ο μέγας υπουργός που επενδύσεις υπόσχεται, επενδύσεις δεν βλέπουμε, γράφει στο Twitter:

«Ελεύθερα Βουνά χωρίς αιολικά»….πραγματικά η βλακεία είναι ανίκητη τελικά! Σε έναν κόσμο που προσπαθούμε να βρούμε επειγόντως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την Κλιματική Αλλαγή αυτοί παίζουν βιολί τελικά υπέρ του λιγνίτη.

Κάντε λίγο κράτει κύριε υπουργέ, αφήστε να μιλήσει και κανείς άλλος -είτε υπέρ, είτε κατά- αλλά μην προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την Κοινή Γνώμη, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «Natura». 

Αφήστε τους ειδικούς να μιλήσουν!

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναφερθεί επανειλημμένα η Efsyn

«Η υπόθεση αφορά την εγκατάσταση δύο αιολικών πάρκων στα Αγραφα, που εντάσσονται στην προστατευόμενη περιοχή «Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων» του δικτύου NATURA 2000. Στα σχέδια της εγκατάστασής τους αντιτάχθηκαν προσφεύγοντας στο ΣτΕ και καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης των έργων περισσότεροι από 500 πολίτες και 26 φορείς.

Η προσφυγή τους απορρίφθηκε, αλλά στη σχετική απόφαση το ΣτΕ αναφέρει ρητά ότι δεν είναι δυνατή η έναρξη κανενός είδους εργασιών για την κατασκευή ενός εκ των δύο αιολικών πάρκων εάν δεν κατατεθεί η προαπαιτούμενη Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ), η οποία θα πρέπει να εκτιμηθεί από την αρμόδια περιβαλλοντική αρχή. Το ΣτΕ, δηλαδή, διαπίστωσε μια σοβαρή έλλειψη και παρατυπία κατά τα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας.»

Documento Newsletter