Ο Άδωνης, η επιλεκτική νομιμοφροσύνη και οι αποκαλύψεις του Documento

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται σταθερά αρχαιοπρεπής αλλά επιλεκτικά νομιμόφρων, νομίζοντας πως η αντίφαση ανάμεσα στις πράξεις και τα λόγια του θα περάσει απαρατήρητη.

Ο Άδωνης κάνει νομικές νουθεσίες μέσω Twitter στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να μην κάνουν χρήση των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ του διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Θεοδωράτου, και του υπόδικου πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, κατά την περίοδο που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διατελούσε υπουργός Υγείας, όπως είχε αποκαλύψει το Documento.

Οι συνομιλίες είχαν αποκαλυφθεί στο πρώτο φύλλο του Documento και στοιχειοθετούν το «παζάρι» διορισμών και προσλήψεων ή καλύτερα τον τρόπο που το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μετατραπεί σε «”μακρύ χέρι” του υπουργείου Υγείας», όπως επισήμανε η εξίσου υπόδικη πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, στην κατάθεσή της στην Επιτροπή.

Αναντίλεκτα οι προτροπές και προειδοποιήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη μεταφράζονται ως ένδειξη ανησυχίας, αφού αν ο πρώην υπουργός Υγείας είναι «καθαρός ουρανός» και δεν έχει τίποτα να κρύψει για ποιο λόγο να τον προβληματίζει η χρήση του υλικού αυτού από την Εξεταστική Επιτροπή. Ωστόσο, μέσα σε όλα, ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζει για παρόμοια ζητήματα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Όπως αποκάλυψε σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο πρόεδρος της Βουλής, την επόμενη μέρα από την απόπειρα διαρροής άκρως διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε πρόσβαση στα εν λόγω έγγραφα, πιέζοντας μάλιστα τις υπηρεσίες της Βουλής.

Δεν ήξερε ο κ. Γεωργιάδης ότι η πράξη του έτερου έγκριτου συνταγματολόγου του ΠΑΣΟΚ αντίκειται στο νόμο και δεν προβλέπεται καν στον Κανονισμό της Βουλής; Κι αν όχι, γιατί δεν ρώτησε τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος προέδρευε στην Ολομέλεια όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με κουτοπόνηρο τρόπο προσπάθησε να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε «πλυντήριο»…

Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο του Documento: Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος… κοριοί!