Ο 10ος τόμος του HOT HiSTORY DOC.Συλλογή εκτάκτως αυτό το Σάββατο 13 Μαρτίου με το Documento

Ελλάδα και Γερμανία κυριαρχούν στον 10ο και τελευταίο τόμο της Συλλογής τευχών του Hot.Doc History. Η διερεύνηση μιας σχέσης που σπάνια υπήρξε ανέφελη και πολύ συχνότερα συγκρουσιακή. Για λόγους όχι …DNA, μα γεωστρατηγικούς.

# Η αργή και βασανιστική διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Από τη Χανσεατική Λίγκα μέχρι τον Φρειδερίκο τον Μεγάλο και τον «μπαμπά» Μπίσμαρκ. Ο Γαλλοπρωσικός πόλεμος και η ιδιότυπη ρομαντική τέχνη· του Μπετόβεν αλλά και του Βάγκνερ.

# O Waffen SS, οι ξένοι εθελοντές που υπηρέτησαν τον Χίτλερ –ανάμεσα τους και λιγότεροι από 10 Ελληνες- οι οποίοι διέπραξαν μερικά από τα στυγερότερα μαζικά εγκλήματα στην Ευρώπη.

# Εγκλήματα της Βέρμαχτ, τοπικά Ολοκαυτώματα, οικονομική λεηλασία, αναγκαστικός δανεισμός παραμένουν ανεξόφλητοι –ηθικοί και οικονομικοί- λογαριασμοί του Βερολίνου προς την Ελλάδα. Το οποίο συστηματικά αποφεύγει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του.

# Επίσης η δολοφονία του δημοσιογράφου του CBS, Τζορτζα Πολκ στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου. Η σκευωρία της δεξιάς που δεν έπεισε ούτε τους Αμερικανούς.

# Η ένοχη Ιστορία του Κυπριακού προβλήματος. Βρετανικές συνωμοσίες, τουρκικές ίντριγκες και ελληνική ανικανότητα –με αποκορύφωμα τη χουντική προδοσία- οδήγησαν στη de facto διχοτόμηση.

# Πώς ήταν η ζωή πρίν από 2020 χρόνια. Πληθυσμιακά, τεχνολογικά και πνευματικά.

# Η ναυμαχία της Ναυπάκτου που σταμάτησε την τουρκική επέλαση προς την Ευρώπη.

# Η σφαγή του Δήλεσι και η ληστεία στην Ελλάδα τον 19ο και 20ο αιώνα.

Μια συλλογή 320 σελίδων που ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των 86 τευχών του του Hot.Doc History.