Ντραγκόφσκι ο «βράχος»: Έξι πέναλτι έχει αποκρούσει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (Video)

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έχοντας καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του μέσα σε οκτώ μήνες.

Οι επιδόσεις του στις εκτελέσεις πέναλτι έχουν αποδειχθεί καθοριστικές για την πορεία των «πρασίνων», με τον 27χρονο Πολωνό πορτιέρε να έχει αποκρούσει 6 ( ! ) φορές τις προσπάθειες των αντιπάλων του από την άσπρη βούλα, είτε στη «ρουλέτα» των πέναλτι, είτε σε κανονική διάρκεια, όπως συνέβη το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στη Λανς.

Οι έξι αυτές αποκρούσεις έχουν υπογράψει δύο προκρίσεις…

Τον Φεβρουάριο, σε ένα ματς για γερά νεύρα στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ντραγκόφσκι είπε όχι στους Ντεσπότοφ, Οζντόεφ και Ότο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δύο εβδομάδες πριν (15/8), σε ένα ακόμη ιστορικό ματς στο οποίο εκτελέστηκαν… 34 πέναλτι, ο Πολωνός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού «έβγαλε» τις εκτελέσεις των Μπρόμπι και Μπας, δίχως όμως η εμφάνιση αυτή να συνοδευτεί με πρόκριση, καθώς ο Άγιαξ επικράτησε με σκορ 13-12 στη «ρουλέτα» των πέναλτι.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Λανς είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» ουσιαστικά την πρόκριση χάρη στο πέναλτι που κέρδισε στο 15ο λεπτό του ματς, αλλά ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι δήλωσε ξανά «παρών» αποκρούοντας την εκτέλεση του Σοτοκά.

Τα έξι πέναλτι που έχει αποκρούσει ο Ντραγκόφσκι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ντραγκόφσκι ήρθε στην Ελλάδα από την Ιταλία και τη Σπέτσια τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο κατέγραψε 16 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αγοράσουν τα δικαιώματά του από τον ιταλικό σύλλογο, με τον Πολωνό πορτιέρε να βάζει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρώπη: Οι πιθανοί αντίπαλοι σε Europa και Conference League

Παναθηναϊκός-Λανς 2-0: Mεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τους πράσινους, συνεχίζουν στους ομίλους του Conference