Ντουμπάι: Γιατί απαγόρεψαν τα …λουλούδια σε φαγητά, ποτά και επιδόρπια

Ντουμπάι: Γιατί απαγόρεψαν τα …λουλούδια σε φαγητά, ποτά και επιδόρπια

H χρήση λουλουδιών και ανθοπετάλων σε φαγητά, επιδόρπια και ποτά απαγορεύεται πλέον στο Ντουμπάι.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή του Ντουμπάι ενημέρωσε όλα τα καταστήματα εστίασης για την απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί από την Εθνική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αραβικών εφημερίδων.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές και φυσικά φωτογραφικό θέμα για το Instagram το σερβίρισμα πιάτων και ποτών στολισμένων με λουλούδια.

Τα κέικ γάμου που είναι καλυμμένα με πέταλα είναι πολύ της μόδας, όπως και τα ποτά με ροδόνερο σερβιρισμένα με αληθινά άνθη, οι σαλάτες ακόμη και τα παγάκια ή οι γρανίτες με μπουμπούκια.

O λόγος για τον οποίο τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση δεν έχει ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή του Ντουμπάι. Η Εθνική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τη χρήση αληθινών λουλουδιών και τριαντάφυλλων κάθε είδους σε τρόφιμα και ποτά για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των γευμάτων που προσφέρονται στο Ντουμπάι.

Η “μαγειρική μανία” έχει χαρακτηριστεί “δυνητικά επικίνδυνη” από τη βρετανική εταιρεία προώθησης της ασφάλειας των τροφίμων HSF Training Ltd, όταν χρησιμοποιούνται κοινά φυτά αντί των βρώσιμων επιλογών.

“Ακόμη και αν τα λουλούδια είναι βρώσιμα, μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες εάν δεν πλυθούν καλά και φέρουν ίχνη χώματος ή άλλες μολυσματικές ουσίες που βρίσκονται σε ένα λουλούδι και μπορεί να περιέχουν παθογόνα που προκαλούν ασθένειες (όπως E.coli, Clostridiums Perfingens και Clostridium Botulinum) τα οποία όταν προσλαμβάνει ο καταναλωτής νοσεί σοβαρά” αναφέρει.

Τα βρώσιμα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, αλλά για να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών, τα καταστήματα τροφίμων θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα λουλούδια δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Οι πελάτες πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις αλλεργικές αντιδράσεις τους σε αυτά τα λουλούδια πριν από την κατανάλωση, αναφέρεται σε έκθεση που εκδόθηκε από την Journal of Experimental Agriculture International.

Οι άνθρωποι που πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή είναι εκείνοι που πάσχουν από άσθμα, αλλεργίες γύρης και άλλους τύπους αλλεργιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Documento Newsletter