Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν απειλεί τη ζωή μου – Θα προσπαθήσουν ξανά»

«Το Ιράν απειλεί σοβαρά τη ζωή μου. Όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρακολουθούν και αναμένουν. Έχουν γίνει ήδη κινήσεις από το Ιράν χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα ξαναπροσπαθήσουν. Δεν είναι μία καλή κατάσταση για κανέναν. Περιστοιχίζομαι από άνδρες, όπλα που δεν έχω ξαναδεί. Σας ευχαριστώ», έγραψε στο X ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Ράιαν Ρουθ

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκε την Τρίτη εναντίον του άνδρα που προσπάθησε να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει, αφού μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας τον είδαν να κρύβεται πίσω από θάμνο κρατώντας ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Τραμπ.

Μέχρι στιγμής εναντίον του Ρουθ είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλου από πρόσωπο που έχει ποινικό μητρώο και για κατοχή όπλου ο σειριακός αριθμός του οποίου είχε σβηστεί.

Σε αυτές τις κατηγορίες προστέθηκε χθες αυτή της απόπειρας δολοφονίας υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, της οπλοκατοχής με στόχο τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος και της επίθεσης εναντίον ομοσπονδιακού πράκτορα, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την υπόθεση ανέλαβε η ομοσπονδιακή δικαστής Αϊλίν Κάνον, η οποία τον Ιούλιο εξέδωσε απόφαση ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον Τραμπ σε ποινική υπόθεση που τον αφορά.

Σύμφωνα με το FBI, που ανέλυσε τα στοιχεία των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, ο Ρουθ βρισκόταν από τις 18 Αυγούστου στη Φλόριντα, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται πολλές φορές κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Μαρ-α- Λάγκο.

Προτού γίνει αντιληπτός και συλληφθεί, ο Ρουθ έμεινε σχεδόν 12 ώρες στο σημείο.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο Ζελένσκι ποντάρει στην Ινδία για ειρηνευτική συμφωνία με τον Πούτιν – «Η μεγάλη ελπίδα του Κιέβου»

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε πύραυλο με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Λίβανος: Ποιος ήταν ο Ιμπραήμ Κουμπάισι που σκοτώθηκε σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Ο ρόλος του στη Χεζμπολάχ

Εφιάλτης δίχως τέλος και στον Λίβανο: «Τριπλή τραγωδία» – Στους 500.000 οι εκτοπισμένοι – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί