Ντόναλντ Τραμπ: «Εάν οι Γερμανοί συνέχιζαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα είχαν καταστραφεί οικονομικά»

Ντόναλντ Τραμπ: «Εάν οι Γερμανοί συνέχιζαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα είχαν καταστραφεί οικονομικά»
(AP Photo/Alex Brandon)

Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Γερμανία σε προεκλογική ομιλία του στη Φλόριντα.

«Αυτοί γέμισαν τον τόπο με ανεμογεννήτριες και δεν φύσαγε πολύς αέρας», είπε σαρκαστικά, προσθέτοντας πως «εάν συνέχιζαν αυτή την διαδικασία, η Γερμανία τώρα μάλλον θα είχε χρεοκοπήσει», σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μάλιστα, υποστήριξε πως αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία, δίχως πάντως να δώσει… περαιτέρων εξηγήσεις.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα πως πολεμούν την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο υπέδαφος, ενώ, κατ’ αυτόν, «η Γερμανία το ξεπέρασε» αφού «σχεδόν καταστράφηκε».

Επίσης, επέκρινε τις μεγάλες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων, που είναι «όλο ατσάλι και γυαλί και καλώδια», μοιάζουν «σαν την κόλαση». Είπε πάντως πως δεν αντιτίθεται σε μικρότερες εγκαταστάσεις, για παράδειγμα σε οροφές σπιτιών.

Πάντως, σύμφωνα με δεδομένα της Destatis, της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, το 2023 οι αιολικές εγκαταστάσεις συνεισέφεραν σχεδόν 27% και οι φωτοβολταϊκές σχεδόν 12% στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες συνεισέφεραν το 65% του μίγματος (η αιολική το 34,1%), ποσοστό χωρίς ιστορικό προηγούμενο, κατά το ινστιτούτο Fraunhofer, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η εργατιά τραβάει το χαλί στη Χάρις – Ο Τραμπ δείχνει να κερδίζει πόντους σε όλες τις φυλετικές κοινότητες της εργατικής τάξης

Η φάρσα του δις εξαµαρτείν

Καιρός: Συννεφιά, βοριάδες και ο υδράργυρος μέχρι τους 26 βαθμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter