Ντόναλντ Τραμπ: Απόπειρα δολοφονίας από 20χρονο σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (Videos)

Ντόναλντ Τραμπ: Απόπειρα δολοφονίας από 20χρονο σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (Videos)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από πυροβολισμούς που ακούστηκαν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τραμπ, που ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του, έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του. Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, πάντως υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Το ιστορικό της απόπειρας δολοφονίας

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Ένοπλος και τουλάχιστον ένα μέλος του ακροατηρίου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ άλλοι δύο παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Τραμπ είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού».

Η μυστική υπηρεσία είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής, αφού βγήκε εσπευσμένα από τη σκηνή με αίμα στο πρόσωπό του. Εκπρόσωπος είπε ότι ο Τραμπ είναι «καλά» μετά την «αποτρόπαια πράξη».

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές από «ανυψωμένη θέση» έξω από τη συγκέντρωση προτού σκοτωθεί από πράκτορες. Πηγές είπαν στο CNN ότι ο δράστης βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτιρίου ακριβώς έξω από το χώρο της ομιλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια «αιματοβαμμένη» και χαοτική σκηνή. «Είναι σκέτη παράνοια», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

Επικοινωνία Μπάιντεν -Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τραμπ μετά τον πυροβολισμό. Ο Μπάιντεν κατήγγειλε τη βία σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου και είπε ότι είναι «ευγνώμων» που ο Τραμπ είναι ασφαλής. Ο Μπάιντεν, ο οποίος σχεδίαζε να μείνει στο Ντέλαγουερ για το Σαββατοκύριακο, επιστρέφει στον Λευκό Οίκο εσπευσμένα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ενημερώνεται.

Μήνυμα από Ομπάμα

Μήνυμα στο X έστειλε και ο πρώην ρπόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει όλοι να είμαστε ανακουφισμένοι που ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή για να δεσμευτούμε ξανά στην ευγένεια και τον σεβασμό στην πολιτική μας. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Διαβάστε επίσης

Μαφία διαπλοκής ΥΠΠΟ προστασία – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Αγρια συμπλοκή οπαδών, έπεσαν πυροβολισμοί – Τρεις τραυματίες, 72 προσαγωγές

Πληθωρισμός κερδών και όχι μισθών – Oι επιχειρήσεις αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους σε βάρος καταναλωτών και εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στο CNN: Αναφέρθηκε σε μια φανταστική χώρα, είδε μέχρι και… 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η ανατριχιαστική απειλή του δράστη για να πείσει την 37χρονη να γυρίσει σπίτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter