Ντιμπέιτ ΗΠΑ: «Πεντακάθαρη επικράτηση» – Γιατί οι αναλυτές «έστεψαν» νικήτρια την Κάμαλα Χάρις

Ντιμπέιτ ΗΠΑ: «Πεντακάθαρη επικράτηση» – Γιατί οι αναλυτές «έστεψαν» νικήτρια την Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις θεωρείται ως «νικήτρια» του πολυαναμενόμενου ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι πρώτες αναλύσεις από τις ΗΠΑ και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά την υφήλιο συμφωνούν ότι η 59χρονη αντιπρόεδρος κατάφερε να φέρει τον 78χρονο μεγιστάνα σε θέση άμυνας και να τον βγάλει εκτός ισορροπίας.

Διαβάστε σχετικά: «Η Κάμαλα έριξε το δόλωμα και ο Τραμπ το άρπαξε» – Οι πρώτες αναλύσεις για το ντιμπέιτ

Συμφωνούν μάλιστα και στο γεγονός πως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η εμφάνιση της Χάρις δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την αντίστοιχη του Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Ιούνιο, η οποία μάλιστα δρομολόγησε εξελίξεις που έφεραν την απόσυρση του από τη διεκδίκηση δεύτερης θητέιας στον Λευκό Οίκο.

«Οι δύο υποψήφιοι πήγαν στο ντιμπέιτ ευρισκόμενοι σε αδιέξοδο, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις. Σε ένα βαθιά πολωμένο έθνος, η κούρσα είναι πιθανό να παραμείνει κοντά. Όμως οι ψηφοφόροι είδαν για πρώτη φορά τη Χάρις να αντιμετωπίζει face to face τον Τραμπ και να τα πάει αρκετά καλά.

Το Politico ανάρτησε τα συμπεράσματα πέντε δημοσιογράφων – αναλυτών για το ντιμπέιτ.

Στιβ Σέπαρντ: «Ελέγξτε τον ήχο στο μικρόφωνο του Τραμπ»

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε τα επίπεδα του ήχου στο μικρόφωνο του Τραμπ από την αρχή του ντιμπέιτ μέχρι το τέλος του. Εκεί, θα δείτε ότι Χάρις βγήκε μπροστά. Ένα ντιμπέιτ που ξεκίνησε με μια ερώτηση που θα έπρεπε να ευνοεί τον Τραμπ, στράφηκε γρήγορα εναντίον του. Ακόμα και όταν το ντιμπέιτ επέστρεψε στο φιλικό για εκείνον, έδαφος της μετανάστευσης, η Χάρις έστησε παγίδα στον Τραμπ. Τον έκανε να κομπάζει για το πλήθος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και να διηγηθεί ιστορίες για αγρίους σχετικά με απαχθέντα κατοικίδια. Όλα αυτά, σε αυξανόμενη ένταση φωνής, γεγονός που κατέστησε σαφές ότι και ο ίδιος ήξερε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε».

Έλενα Σνάιντερ: «Μιλούσε απευθείας στην κάμερα»

«Η Κάμαλα ήταν η νικήτρια αυτού του ντιμπέιτ. Ο στόχος της ήταν ξεκάθαρος, να φανερώσει με κάθε τρόπο τις αντιθέσεις της με την πολιτική του Τραμπ. Παρουσίασε τον εαυτό της ως φορέα αλλαγής. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ, μιλούσε απευθείας στην κάμερα και προέτρεψε τους ψηφοφόρους για αλλαγή σελίδας, γυρνώντας την πλάτη στον Τραμπ. Εντωμεταξύ, ο πρώην πρόεδρος επικεντρώθηκε κυρίως στις δικαστικές διαμάχες του, αλλά και στα σενάρια για το εάν κέρδισε ή όχι τις εκλογές του 2020».

Άνταμ Ρεν: «Έβαλε τον Τραμπ στο εδώλιο»

«Η Χάρις κέρδισε και όχι στα σημεία. Εμφάνισε την πτυχή της ως νομικός βάζοντας ουσιαστικά τον Τραμπ στο εδώλιο του μάρτυρα σε μεγάλο μέρος του Ντιμπέιτ. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να χαίρονται για τις εκτεταμένες παρατηρήσεις της σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων, για το οποίο μιλάει όλη η χώρα… Κι αυτό φάνηκε απόψε».

Γιουτζίν Ντάνιελς: «Είχε την καλύτερη επίδοση από όλους τους αντιπάλους του Τραμπ»

«Θα σας σοκάρω εδώ: Νικήτρια η Χάρις. Και ειλικρινά, είχε ίσως την καλύτερη βραδιά από όλες τις αντιπάλους του Τραμπ στα ντιμπέιτ. Η ομάδα της Χάρις ήταν σαφές ότι ήθελε να τον «παγιδεύσει» για να τον κάνει να αντιδράσει με τρόπο που θα απωθούσε τους ψηφοφόρους στις επαρχίες. Το κατάφερε αρχικά επικαλούμενη τα μεγέθη του πλήθους στις συγκεντρώσεις του, στη συνέχεια τις ποινικές του κατηγορίες. Από τότε, μπήκε μέσα στο μυαλό του. Όσοι Δημοκρατικοί παρακολουθούσαν το ντιμπέιτ μου έστειλαν πάνω κάτω το ίδιο μήνυμα: Αυτός ήταν ο λόγος που ήθελαν να αποσυρθεί ο Τραμπ και να αναλάβει η Χάρις. Ένα πρόσωπο που πραγματικά μπορεί να επιχειρηματολογήσει απέναντί του».

Λίζα Καζίνσκι: «Απλά δείτε τι γράφουν οι οπαδοί του Τραμπ στο X»

«Εκτός από τα επίπεδα ήχου στα μικρόφωνα, μπορούμε να ελέγξουμε τι δημοσιεύουν οι οπαδοί του Τραμπ στο X. Ισχυρίζονται ότι γίνεται μάχη τριών εναντίον ενός. Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του είδαν το ντιμπέιτ αμφιβάλλοντας για το αν οι συντονιστές του ABC θα τον αντιμετώπιζαν δίκαια. Αν αισθάνονταν ότι το ντιμπέιτ κυλάει προς εκείνον, δεν θα τα έλεγαν όλα αυτά»…

Διαβάστε επίσης

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Τέιλορ Σουίφτ: «Εγώ, η άτεκνη γατομαμά στηρίζω την Κάμαλα Χάρις»

Προς παραγραφή και το σκάνδαλο με τα λεφτά για το τσουνάμι

Κακοκαιρία Atena: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

«Παιχταρά μου»: Η ατάκα του Ρότα στον Ιωαννίδη μετά το υπέροχο γκολ στο ματς με την Ιρλανδία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter