Ντέρμπι Τραμπ – Χάρις στην πρόθεση ψήφου – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι Τραμπ – Χάρις στην πρόθεση ψήφου – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Εξαιρετικά αμφίρροπη δείχνει η μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο. Ενώ οι δύο υποψήφιοι ετοιμάζονται για το πρώτο τους debate, η νέα δημοσκόπηση του Sienna College για τους New York Times έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας συγκεντρώνει 48% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 47% της Κάμαλα Χάρις.

Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%), επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Οι δυο αντίπαλοι θα μετρηθούν στο debate που θα μεταδοθεί στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) από το ABC News.

Οι Times σημειώνουν πως παρότι ο Τραμπ πέρασε έναν δύσκολο μήνα, μετά την πολύκροτη απόφαση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα, τα ποσοστά του παρέμειναν αξιοσημείωτα σταθερά. Το γεγονός αυτό αποτελεί «καμπανάκι» για την αντιπρόεδρο Χάρις, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η ανάλυση του CNN, με βάση διάφορες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, επίσης υπέδειξε αμφίρροπη αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα στην 59χρονη αντιπρόεδρο έναντι του 78χρονου πρώην προέδρου (49-47%), χωρίς όμως ούτε εκείνη ούτε εκείνος να παίρνουν καθαρή πρωτιά. 

Σημειώνεται ότι με δεδομένο το περίπλοκο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, η βαρύτητα των εθνικών δημοσκοπήσεων είναι μάλλον περιορισμένη. Η προσοχή των περισσότερων παρατηρητών είναι στραμμένη σε πολιτείες-κλειδιά (μεταξύ άλλων στο Μίσιγκαν, στο Ουισκόνσιν και στην Πενσιλβάνια), που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα. Και σε αυτές, οι δυο υποψήφιοι είναι πρακτικά ισόπαλοι.

Διαβάστε επίσης

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ακολουθεί μετά τη μομφή κατά Κασσελάκη – Το Συνέδριο και οι υποψήφιοι

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Στην Αθήνα ο Τσεντί Οσμάν – Αυτή είναι η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter