Γιώργος Νταλάρας: «Αδερφέ, η Κύπρος δεν είναι μπιφτέκι, πρέπει να σοβαρευτούμε» (Video)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στην εκπομπή «Μega Stories» και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας μεταξύ άλλων για το θέμα της Κύπρου.

«Είναι δική μου επιλογή και δικό μου το φορτίο. Μπορεί να έκανα και κακό στη δουλειά μου κάποιες στιγμές, αλλά έκανα δουλειά σε βάθος. Τα τραγούδια που κάναμε με τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη και τα ποιήματα κλασικών Κυπρίων ποιητών είναι παρακαταθήκη στα σχολεία. Έπιασε τόπο για μένα…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης.

«Όταν δόθηκε η ευκαιρία, έκανα αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου… Για μένα, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Τραγουδάω στην Κύπρο. Ε και; Στην Καβάλα; Στη Θεσσαλονίκη δεν τραγουδάς; Άλλο πράγμα τραγουδάω στην Κύπρο και άλλο τραγουδάω για την Κύπρο. Όταν εγώ έχω πάει 30 φορές να τραγουδήσω από το 1969 και έχω πάει 200 φορές να τραγουδήσω για την Κύπρο, είναι μεγάλο το ποσοστό», δήλωσε στη συνέχεια.

«Άρα εσύ που με κοιτάς από μακριά και λες “τι κάνεις εκεί;” Ναι αλλά εσύ δε λες ότι διαφημίζεις την Κύπρο; Λένε κάποια τρολ. Σου θυμίζω, αδερφέ, η Κύπρος δεν είναι μπιφτέκι. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Άρα πρέπει να σοβαρευτούμε», ανέφερε στη συνέχεια, αφήνοντας αιχμές για ορισμένους τραγουδιστές.

«Ο Θεοδωράκης έλεγε “εμείς γράφουμε τα τραγούδια μας, που είναι τα όπλα μας, αλλά το κανόνι για να τα πάει στον κόσμο είναι ο τραγουδιστής».

«Τον λίγο χρόνο που έχει μείνει θα λέω τα πράγματα όπως έχουν γίνει. Σε άλλους δεν αρέσει σε άλλους αρέσει», σημείωσε για την κόντρα με άλλους τραγουδιστές.

«Εγώ άλλη Ελλάδα ονειρεύτηκα»

«Μισώ τη δημοσιότητα, δεν τη θέλω, γιατί ο διάσημος των εποχών μας θεοποιείται. Άρα αυτός έχασε την οντότητά του, δεν είναι πλέον ο ίδιος», είπε σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξής του. «Εμένα αν με ρωτήσεις ποιος θέλω να είμαι, θα σου πω: ο Γιώργος. Το Νταλάρας μου είναι αδιάφορο», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γιατί δεν εμφανίζεται στα νυχτερινά κέντρα.  «Δεν είμαι αποκλεισμένος. Έκανα αγώνα να φύγω από τα νυχτερινά κέντρα, γιατί εγώ γεννήθηκα εκεί μέσα. Ερχόντουσαν κάτι ματσωμένοι από τα Μέγαρα και την Ελευσίνα, έφερναν και τα πιστόλια τους μαζί, καμιά φορά έριχναν κι από καμία. Έφερναν και κορίτσια για να κάνουν κονσομασιόν, αυτό δεν μπορεί να αρέσει σε ένα παιδί 16 χρονών».

«Πριν από 6-7 χρόνια ήμουν στον δρόμο, γινόταν πανζουρλισμός. Ψάχνω να δω τι γινόταν, πλησιάζω στον δρόμο και βλέπω έναν νεαρό 20 χρονών να έχει πάρει αγκαλιά ένα σκυλάκι, που αν περνούσε στην άλλη μεριά του δρόμου, θα το σκότωναν. Λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός… και οι άλλοι οι κάφροι του φώναζαν: “φύγε, ρε μ@@@ από τη μέση”. Δεν είναι ζωή αυτή. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι και είμαστε γεμάτοι από τέτοιους», εξιστόρησε ο γνωστός καλλιτέχνης.

«Αυτή την Ελλάδα ονειρεύτηκα, όχι την άλλη. Δεν μου αρέσει. Δεν είναι χώρα αυτή έτσι όπως πάμε, δεν την θέλω αυτή τη χώρα», ανέφερε επίσης, σημειώνοντας τα εξής:

«Δεν λειτούργησα ποτέ βλαπτικά ούτε για τον χώρο μου ούτε για την χώρα μου. Δεν έκανα ποτέ κάτι που ήταν κόντρα στις αξίες μου. Ίσως τελικά θα έπρεπε να μείνω εκεί αλλά δεν ήθελα να τραγουδάω στα νυχτερινά κέντρα και στις ταβέρνες. Αλλά ίσως δεν φταίει ο κόσμος που δεν με καταλαβαίνει, φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνω τον εαυτό μου».

 

Διαβάστε επίσης: 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου 2024: Πολιτικές εντάσεις με φόντο την… Αρκαδία!

Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σχοινί κ. Μενδώνη

Γιώργος Λάνθιμος: Κορεάτικη μαύρη κωμωδία η επόμενη ταινία του – Τι λέει το πρωτότυπο σενάριο και πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα