Νορβηγία: Βρέθηκε νεκρή η «φάλαινα – κατάσκοπος» – Φέρεται να είχε εκπαιδευτεί από τον ρωσικό στρατό (Video)

Νορβηγία: Βρέθηκε νεκρή η «φάλαινα – κατάσκοπος» – Φέρεται να είχε εκπαιδευτεί από τον ρωσικό στρατό (Video)

Νεκρή βρέθηκε ανοιχτά των νορβηγικών ακτών μία φάλαινα μπελούγκα με το όνομα «Χβάλντιμιρ» που πιστεύεται ότι είχε εκπαιδευτεί ως κατάσκοπος από τη Ρωσία.

Η φάλαινα πρωτοεμφανίστηκε σε νορβηγικά ύδατα το 2019 με προσαρμοσμένη επάνω της μία κάμερα με ρωσικά διακριτικά, πυροδοτώντας τις φήμες περί κατασκοπείας.

Ο νορβηγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK μετέδωσε ότι το κουφάρι της φάλαινας βρέθηκε να επιπλέει στον κόλπο Ρισάβικα στη νότια Νορβηγία το Σάββατο από έναν πατέρα και έναν γιο που ψάρευαν.

Η μπελούγκα, που πήρε το όνομά της συνδυάζοντας τη νορβηγική λέξη για τη φάλαινα – χβάλ – και το μικρό όνομα του Ρώσου προέδρου Πούτιν Βλαντίμιρ, ανασύρθηκε από το νερό με γερανό και μεταφέρθηκε σε κοντινό λιμάνι όπου θα εξεταστεί από ειδικούς.

«Δυστυχώς, βρήκαμε τον Χβάλντιμιρ να επιπλέει στη θάλασσα. Έχει πεθάνει, αλλά δεν είναι άμεσα σαφές ποια είναι η αιτία θανάτου», δήλωσε στο NRK ο θαλάσσιος βιολόγος Σεμπάστιαν Στραντ, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ορατά σημαντικά εξωτερικά τραύματα στο ζώο.

Ο Στραντ, ο οποίος παρακολουθεί τις περιπέτειες του Χβάλντιμιρ τα τελευταία τρία χρόνια για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μαρίν Μιντ» με έδρα τη Νορβηγία, δήλωσε ότι είναι βαθιά επηρεασμένος από τον ξαφνικό θάνατο της φάλαινας.

«Είναι απολύτως φρικτό», δήλωσε ο Strand. «Ήταν προφανώς σε καλή κατάσταση από (την Παρασκευή). Οπότε πρέπει απλώς να καταλάβουμε τι μπορεί να συνέβη εδώ».

Σημειώνεται πως η Μόσχα ουδέποτε απάντησε στους ισχυρισμούς για τη φάλαινα – κατάσκοπο τα αίτια του θανάτου της οποίας είναι υπό διερεύνηση.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Συναγερμός με «ζελεδάκια μανιταριών» στο παζάρι του Αλμυρού – Στο νοσοκομείο δύο 18χρονες κι ένας 26χρονος

Βόλος: Απαγορεύτηκε το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες – Μετά τα νεκρά ψάρια απαίσιες εικόνες με σκουλήκια (Video)

Βουλγαρικά ΜΜΕ: «Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες» οι επενδυτές της Βόρειας Ελλάδας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter