Noor1: Ξαφνικά ο Γιαννουσάκης σταμάτησε να φοβάται για τη ζωή του – Ένα μήνα διακοπή στη δίκη

Noor1: Ξαφνικά ο Γιαννουσάκης σταμάτησε να φοβάται για τη ζωή του – Ένα μήνα διακοπή στη δίκη

O Eυθύμιος Γιαννουσάκης του Noor1, τώρα που “σταθεροποιήθηκε” στους ισχυρισμούς του και σταμάτησε να δίνει αντιφατικές καταθέσεις, δεν… φοβάται ως φαίνεται πια για τη ζωή του.

Καθώς σήμερα, στην δίκη σε δεύτερο για την διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης που εκφωνήθηκε και διέκοψε για τις 12 Νοεμβρίου, ο καταδικασμένος πρωτοδίκως σε ισόβια, Ευθύμιος Γιαννουσάκης ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι στις φυλακές Κορυδαλλού κινδύνευε η ζωή του ζήτησε να παραμείνει στον… Κορυδαλλό.

Το αίτημα του κατηγορούμενου που έχει κρατηθεί στις φυλακές Αυλώνα και στις φυλακές Χαλκίδας, υποβλήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά από τον συνήγορο του, Ιωάννη Γλύκα,΄στον οποίο μάλιστα εύλογα υποβλήθηκε ερώτηση από έδρας σχετικά με τις… ανησυχίες του πελάτη του που τον απομάκρυναν τότε από τις φυλακές Κορυδαλλού κι αν αυτές έχουν πλέον εκλείψει .

Ο συνήγορος από την πλευρά του επικαλέστηκε την αναγκαιότητα ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης να συναντάται τακτικά με τον πελάτη του κι όταν του τονίστηκε ότι για την μεταγωγή ή όχι του Γιαννουσάκη υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ζήτησε να μην είναι το δικαστήριο αρνητικό στο αίτημα .

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης που έχει καταδικαστεί ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην βρωμερή ιστορία του ναρκόπλοιου έχει προβεί σε αντιφατικούς ισχυρισμούς και σε μακροκελέστατες συνεντεύξεις σε διάφορα Μέσα, στις οποίες άλλοτε φωτογράφιζε ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο πλέον έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη, και ισχυριζόταν μάλιστα ότι κινδύνευε η ασφάλεια η δική του και της οικογένειας του, κι άλλοτε (κι εκεί παρέμεινε πλέον) έπαιρνε πίσω όσα είχε οικειοθελώς πει, καταγγέλλοντας εκβιασμούς αλλά και πολιτικές πιέσεις.

Μάλιστα ενώπιον δικαστηρίου στο οποίο είχε εξεταστεί, τον Ιούλιο του 2017, ένα από τα αιτήματα αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει και τα οποία έχουν απορριφθεί, είχε ισχυριστεί ότι όσο παραμένει έγκλειστος στον χώρο των φυλακών, εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, ενώ, περιγράφοντας τους κινδύνους, υποστήριξε ότι είχε δεχθεί δύο επιθέσεις, εκ των οποίων η μία με μαχαίρι. Προσέθεσε ότι, όταν ήταν αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού πριν τη μεταφορά σε Αυλώνα και Χαλκίδα, κάποιοι έγκλειστοι του έδειξαν φωτογραφία του παιδιού του να πηγαίνει στο σχολείο.

Είχε διαμαρτυρηθεί ακόμα γιατί ,όπως είπε, παρά το γεγονός ότι είχε δώσει μυστικές καταθέσεις, που κατονόμαζε τους τρεις χρηματοδότες του φορτίου, προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αυτές πότε δεν χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Χωρίς συνηγόρους 

Η ακροαματική διαδικασία, τώρα, σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Noor 1 αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου καθώς σήμερα μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορητηρίου, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων σε δύο εκ των αλλοδαπών εμπλεκομένων οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Έτσι λόγω του όγκου της δικογραφίας προχώρησε σε διακοπή ενός μήνα, που θεωρείται ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της υπόθεσης και να προετοιμαστούν οι δύο νέοι διορισμένοι συνήγοροι .

Στο εδώλιο βρέθηκαν σήμερα όλοι οι κατηγορούμενοι πλην ενός αλλοδαπού . Οι εφτά από τους πρωτοδίκως καταδικασμένους που είναι κρατούμενοι είναι οι Ευθ.Γιαννουσάκης (ισόβια), ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης (ισόβια) ,ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί , Κων. Καρτσώνης (18 χρόνια) ο Ιρανός συνοδός του φορτίου του λευκού θανάτου, Μπονιάντ(16χρόνια) και τρεις Τούρκοι (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ).

Ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, όπως και ο Σταύρος Λάγιος ενώ οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια .

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά θα προεδρεύσει η Μαρία Κουφούδη με μέλη τους Εφέτες Αικατερίνη Κοκόλη, Ελένη Κεχαγιά, Νικόλαο Κουτρούμπα και Δημήτριο Καβαλλάρη, ενώ Εισαγγελέας της Έδρας θα είναι η Βασιλική Βλάχου.

Η έφεση της εισαγγελέα

Η δίκη αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον δεύτερο βαθμό και εξαιτίας της έφεσης που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης, που χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα επιεικής, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή (απειλήθηκε συγγενικό της πρόσωπο), η οποία είχε τονίσει ότι «η ηρωίνη με τις προσμείξεις θα έφτανε τουλάχιστον τους οκτώ τόνους και θα οδηγούσε σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους».

Η έφεση οδηγεί σε επανάληψη της δίκης από την αρχή για κάποιους από τους καταδικασθέντες τους οποίους και αφορά ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε ή ακόμα και ως προς τον χαρακτηρισμό του αδικήματος για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι.

Η εισαγγελέας που είχε προτείνει την ενοχή έξι εκ των κατηγορουμένων για «διεύθυνση διεθνούς εμβέλειας εγκληματικής οργάνωσης» φαίνεται και από την έφεσή της πως είχε πειστεί ότι ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμ. Κοτσώνης είχε καθοριστικό ρόλο σε άμεση συνεννόηση με τον Ευθ. Γιαννουσάκη, στην αποθήκη του οποίου βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου της ηρωίνης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της, εταιρεία του Κοτσώνη συστάθηκε «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός στο όνομά της, μέσω του οποίου θα προωθούνταν το τίμημα της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών στους προμηθευτές τους, που ανερχόταν σε πολλά εκατομμύρια δολάρια». «Ηταν ο άνθρωπος» τονίζει «που το 2012 βρισκόταν πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση σχετιζόμενη με το πλοίο […]. Σε συνεργασία με Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη, Κουρούβανη και Φάρο, και με άλλους άγνωστους συνεργούς, προγραμμάτιζε με προσεκτικό και μεθοδευμένο τρόπο τις κινήσεις για την υλοποίηση του παράνομου σχεδίου».

Ανοιχτή ανάκριση

Παράλληλη έρευνα διεξάγεται από την ανακρίτρια Καλλιόπη-Ιωάννα Μάντακα σε βάρος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη και τριών συνεργατών του που, σύμφωνα με τις διώξεις τις οποίες άσκησε η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα,συνδέονται άμεσα, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, με την υπόθεση του «Noor 1».

Τα αδικήματα που τους καταλογίζονται είναι:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών.
  • Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και διακίνηση ναρκωτικών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter