«Νόμοι για τα smartphones όπως στα τσιγάρα» – Τι προτείνει αξιωματούχος του ΠΟΥ

«Νόμοι για τα smartphones όπως στα τσιγάρα» – Τι προτείνει αξιωματούχος του ΠΟΥ
Πηγή: Unsplash

Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση της χρήσης των smartphones όπως συμβαίνει με τα καπνικά προϊόντα, ούτως ώστε να μπει «φρένο» στον αρνητικό αντίκτυπο της υπερχρήσης των social media, έκανε η Νατάσα Αζοπάρντι Μουσκάτ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Με τα στοιχεία να φανερώνουν αύξηση των ιδιαίτερων συμπεριφορών μεταξύ των εφήβων, οι χώρες θα πρέπει να εμπνευστούν από άλλους τομείς της δημόσιας υγείας όπου η νομοθεσία έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση επιβλαβών συνηθειών, όπως οι νόμοι περί καπνίσματος», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με το Politico.

«Μέτρα που περιλαμβάνουν θέσπιση ορίων ηλικίας, ελεγχόμενες τιμές, ακόμη και ζώνες απαγόρευσης, λειτούργησαν για τη ρύθμιση του καπνού, οπότε θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορεί να περιοριστεί η βλαβερή χρήση συσκευών όπως τα smartphones», πρόσθεσε η διευθύντρια πολιτικών και συστημάτων υγείας στον ΠΟΥ Ευρώπης.

«Ίσως πρέπει θα να σκεφτούμε πού είναι πραγματικά χρήσιμες οι ψηφιακές συσκευές και ίσως είναι επίσης καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε χώρους όπου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορισμένες ψηφιακές συσκευές», όπως ακριβώς έχουμε απαγορεύσει το κάπνισμα σε ορισμένους χώρους, είπε η ίδια.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι να διασφαλιστεί ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι – ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή την κοινωνική τους θέση – είναι εγγράμματοι, εξοπλισμένοι και ενδυναμωμένοι», πρόσθεσε. Αυτό σημαίνει να τα εξοπλίσουμε με τις σωστές γνώσεις, «έτσι ώστε να κυριαρχήσουν στον ψηφιακό κόσμο και να μην επιτρέψουν στον ψηφιακό κόσμο να κυριαρχήσει εις βάρος τους».

«Όπως και με οτιδήποτε άλλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα εργαλεία καλά και αποτελεσματικά», δήλωσε η Αζοπάρντι Μουσκάτ. «Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι υπάρχει ένα ποσοστό του πληθυσμού που αναφέρει προβληματική χρήση και γνωρίζουμε ότι αυτό τελικά μπορεί να επηρεάσει τα εκπαιδευτικά τους αποτελέσματα, την ψυχική τους υγεία και ευημερία, την παραγωγικότητά τους στο εργατικό δυναμικό».

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη χρήση των Social Media από τους εφήβους – «Oδηγεί σε κατάθλιψη, παρενόχληση, άγχος»

Έρευνα συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με διαφορές στον εγκέφαλο των παιδιών

Ξύδι: Πώς επιδρά στο μεταβολισμό γλυκόζης και το σωματικό βάρος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter