Νόα – ΑΕΚ 3-1: Απίθανα «δώρα», απίστευτη ήττα στην Αρμενία (Videos)

Με δύο γκολ-δώρο του Στρακόσα στους Αρμένιους και πολύ κακή εμφάνιση η ΑΕΚ την πάτησε στο Γερεβάν όπου ηττήθηκε 3-1 από την άσημη Νόα στο πρώτο ματς της Ένωσης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League κι έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο την πρλοκριση της στα πλέι οφ (η ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη 15/8 στην OPAP Arena”). Θυμίζουμε πως αν η ΑΕΚ προκριθεί, θα παίξει με Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία) ή Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ με τη βοήθεια του πολύ δυνατού αέρα πήρε από την αρχή τη πρωτοβουλία στο γήπεδο και στο 7′ κεφαλιά του Μουκουντί πέρασε ελάχιστα έξω. Ομως ο άνεμος δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ποιοτικό ποδόσφαιρο και δυσκόλευε πολύ τους παίκτες. Παρ όλα αυτά στο 22′ από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και άστοχη έξοδο του γκολκίπερ ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1). Ομως στο 33′ ο Στρακόσα έκανε ένα αβίαστο λάθος, χάρισε τη μπάλα στον Πίνσον κι αυτός με διαγώνιο συρτί σουτ ισοφάρισε (1-1).

Στο 2ο ημίχρονο η Νόα ήταν εκείνη που είχε σύμμαχο της τον αέρα αλλά ούτε αυτή μπιρούσε να απειλήσει. Ομως στο 68′ η ΑΕΚ δέχθηκε πάλι ένα απίθανο γκολ από βολέ του Αρμένιου γκολκίπερ Τσαντσάρεβιτς με τη βοήθεια του δυνατού ανέμου αλλά και νέο λάθος υπολογισμο από τον Στρακόσα!

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο γκολ στο Νόα – ΑΕΚ: Ο τερματοφύλακας σκόραρε με βολέ από το ένα τέρμα στο άλλο (Video)

Το δεύτερο γκολ ανάγκασε τον Αλμέιδα να ρίξει για πρώτη φορά σε αγώνα της Ενωσης τα δύο μεγάλα αποκτήματα της ομάδας τους Λαμέλα και Περέιρα. Ομως η κακή εικόνα του “δικεφάλου” δεν άλλαξε. Αντίθετα χρειάστηκε τρεις επεμβάσεις του Στρακόσα να μη δεχθεί κι άλλο γκολ…

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελειώσει με 2-1, στο 90’+7′ νέα αδράνεια της άμυνας και ο Γκρεγκόριο με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο διαιτητής Βισάρ Καστράτι από το Κόσοβο έδειξε κίτρινες στους Γκάμπος, Πάμπλο, Λιούμπιτσιτς, Σανκαρέ, Γκρεγκόριο, Ρότα

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος (81′ Χαμπαντζουριάν), Γκάμπος (46′ Γκρεγκόριο), Σαγκαρέ, Μονβεϊλάν, Πίνσον (78′ Μουραντιάν) , Φερέιρα (90′ Πετροσιάν), Αίας (46′ Αβανεσιάν).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Ελίασον (78′ Αμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (68′ Κοϊτά), Γκατσίνοβιτς (68′ Λαμέλα), Γκαρσία.