«No pasaran»: Έξαλλη η Μαρίν Λεπέν με το τραγούδι κατά της ακροδεξιάς από 20 Γάλλους ράπερ

«No pasaran»: Έξαλλη η Μαρίν Λεπέν με το τραγούδι κατά της ακροδεξιάς από 20 Γάλλους ράπερ

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 20 καλλιτέχνες -μεταξύ των οποίων οι Akhenaton, Soso Maness, Fianso- έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου, ένα τραγούδι με τίτλο «No pasarán» με το οποίο καλούν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά της ακροδεξιάς και του κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία, την ερχόμενη Κυριακή.

Οι στίχοι είναι χαρακτηριστικοί και διόλου κολακευτικοί για τον επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά, τη Μαρίν Λεπεν και την ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντιδράσεις στους κόλπους της ακροδεξιάς με τη Λεπέν να είναι εξοργισμένη.

Η εφημερίδα le Figaro σε άρθρο της κάνει λόγο για βίαιους στίχους υπογραμμίζοντας πως «οι ράπερ δείχνουν μίσος κατά του εκλογικού σώματος του Εθνικού Συναγερμού και καλλιτεχνική βία».

Από την πλευρά της η le Monde κάνει λόγο για μισογυνισμό τους καλλιτέχνες βλέποντας «θεωρίες συνομωσίας»: «Ένα κλιπ διάρκειας 10 λεπτών περιλαμβάνει 20 ράπερς διαφορετικών γενεών, σε αρχειακό υλικό. Ο τόνος του είναι θυμωμένος, οι στίχοι συχνά υπερβολικοί, προσβλητικοί και, ενίοτε, με μισογυνισμό ή προωθούν θεωρίες συνωμοσίας, γεγονός που κινδυνεύει να θολώσει το μήνυμά τους».

Μεταξύ άλλων οι στίχοι του ραπ τραγουδιού αναφέρουν: «Γ@@ τον Εθνικό Συναγερμό. Ζορντάν είσαι νεκρός…Η Γαλλία είναι δική μας, όχι των μπάσταρδων. Καταψηφίστε τα γουρούνια. Η Μαρίν και η Μαριόν είναι π@@…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter