Νίκος Ζήγρας: Η αποκαλυπτική συνέντευξη στο Documento για Τσοχατζόπουλο, UBS και την πορεία του χρήματος

Νίκος Ζήγρας: Η αποκαλυπτική συνέντευξη στο Documento για Τσοχατζόπουλο, UBS και την πορεία του χρήματος

Ο Νίκος Ζήγρας, που έφυγε σήμερα Τετάρτη από τη ζωή, εκτός από ξάδελφος του κάποτε ισχυρού υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, υπήρξε και συγκατηγορούμενός του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορούσε μίζες την περίοδο που ο δεύτερος διετέλεσε υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα: Πέθανε ο Νίκος Ζήγρας – Ήταν ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Βέβαια, υπήρξε και αρωγός των δικαστικών αρχών στην στοιχειοθέτηση κατηγοριών κατά εκατοντάδων υπουργών, πολιτικών, τραπεζικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων σε όλο τον κόσμο. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Documento πριν μερικά χρόνια ο ίδιος είχε αποκαλύψει άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης που έδειχναν όλη την πορεία του χρήματος που τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη ήταν αυτό που περιέγραφε πως χρησιμοποιώντας ψευδώς τα στοιχεία του σήκωναν υπέρογκα ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, εμφανίζοντας τον ως σύζυγο της Βίκυς Σταμάτη, γυναίκας του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Κατά την επίσκεψη στη UBS, o δικηγόρος μου του δείχνει (σημ. του υπαλλήλου) ένα email του στο οποίο φαίνεται πως εγώ ως Νίκος Ζήγρας εμφανίστηκα χωρίς ραντεβού με τη Βίκυ Σταμάτη, τη γυναίκα μου, και της έκανα έμβασμα 150.000 ελβετικά φράγκα στον λογαριασμό της.

Η γυναίκα μου, η Βίκυ Σταμάτη, σήκωσε την ίδια μέρα και 70.000 ελβετικά φράγκα από τον λογαριασμό της! “Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια περίπτωση 20 χρόνια που είμαι υπάλληλος” λέει. Του δείχνουμε και τις επιστολές της Βίκυς Σταμάτη στον υπεύθυνο του λογαριασμού της, στις οποίες λέει να μεταφερθούν ποσά στον προσωπικό λογαριασμό του συζύγου της Αθανασίου Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα για να αγοράσουν το σπίτι το οποίο νοικιάζουν πέντε χρόνια. “Πώς γίνεται να φαίνεται στα αρχεία σας ως παντρεμένη με παιδί μ’ εμένα και να στέλνει χρήματα στον σύζυγό της που έχει άλλο όνομα;” ρωτώ τους υπαλλήλους της τράπεζας που παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που είχε δώσει το 2019 στο Documento και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Τριάντη εδώ:

Νίκος Ζήγρας στο Documento: Στη UBS είμαι ο σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη και πατέρας του παιδιού της

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε

Ο Νίκος Ζήγρας αντιμετώπισε όχι μία ούτε δύο αλλά πενήντα εφτά κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από δωροδοκίες, κατηγορίες για τις οποίες δήλωσε ένοχος. Παρόλα αυτά κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος των αρχών, ο άνθρωπος που βοήθησε τη δικαιοσύνη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία να εδραιώσουν κατηγορίες κατά εκατοντάδων υπουργών, πολιτικών, τραπεζικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων από διάφορα μέρη του κόσμου. Μάλιστα, οι υποθέσεις στις οποίες υπήρξε αρωγός στην εξιχνίαση τους, αναφέρονται σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια τραπεζικού δικαίου και οικονομικού εγκλήματος στην Ελβετία.

Είχε καταδικαστεί τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μάιο του 2022 για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου» της Ελβετίας ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων μαζί με τη χήρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Η κατηγορία αφορούσε την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους είχε αποδοθεί για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας και το οποίο είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα. Είχε καταβάλει εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με τραπεζική επιταγή, ποσό που σύμφωνα με την τότε κατηγορία είχε προκύψει από δωροδοκία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μέσω αυτού του συμβολαίου ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη εισέπρατταν ετήσια σύνταξη 33.000 και 30.000 ελβετικά φράγκα αντίστοιχα, ενώ συνολικά, μετά την λύση του εν λόγω συμβολαίου, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εισέπραξαν ποσό που ξεπερνά τις 770.000 ελβετικά φράγκα. Ένα ποσό που νομιμοποιήθηκε χωρίς να φαίνεται ότι προέρχεται από δωροδοκίες του τότε υπουργού για εξοπλιστικά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Ρέμος: «Το σημαντικό στη ζωή είναι να έχεις φίλους, όχι λεφτά» (Video)

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter