Νίκος Σοφιανός για κύκλωμα εκβιαστών: Η μπόχα βγαίνει από Δήμο Αθηναίων, ΥΠΠΟ, Περιφέρεια – Το ταξικό κράτος ευνοεί τη διαφθορά

Νίκος Σοφιανός για κύκλωμα εκβιαστών: Η μπόχα βγαίνει από Δήμο Αθηναίων, ΥΠΠΟ, Περιφέρεια – Το ταξικό κράτος ευνοεί τη διαφθορά
Νίκος Σοφιανός (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν ήρθε από το… πουθενά η δύσοσμη υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που αγγίζει το δήμο Αθηναίων, το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής. Αυτό επεσήμανε κατά την ομιλία του στην 23η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ο Νίκου Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, ο οποίος σκιαγράφησε την ιδιότητα εμπλεκομένων, τον τρόπο δράσης και το πλαίσιο μέσα στο οποίο παράγονται, αναπαράγονται και διαιωνίζονται τέτοια φαινόμενα διαφθοράς.

Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου και ήταν υποψήφιος με τη συμμαχία υπό τον κ. Μώραλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον Δήμο του Πειραιά, δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ το κόμμα τους τα έβαλε σε αργία».

Αφού παρέθεσε αυτά τα στοιχεία για να καταδείξει ότι δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ότι πρόκειται για Δίκτυο («Τα λέω αυτά γιατί δεν ήρθε από το πουθενά αυτή η μπόχα», ανέφερε), στη συνέχεια ανέδειξε ότι αυτού του είδους τα κυκλώματα δρουν «σε ένα κράτος ταξικό, τοξικό και αδιάφορο για την καθημερινότητα των πολλών, ισχυρό όμως για να υλοποιεί και να περνάει και να τρέχει τα επιχειρηματικά συμφέροντα». Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει «και ένα πολιτικό κλίμα στο οποίο ανθίζει η διαφθορά» είτε αυτή έρχεται στην επιφάνεια, είτε υπονοείται, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία.

Στην αρχή της τοποθέτησής του είχε επισημάνει ότι «δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι ξεμπερδέψαμε και ξεκαθαρίσαμε, με αφορμή την εγκληματική συμμορία που ανακαλύφθηκε. Δεν ξέρω αν δεν υπάρχουν “άκρες” και “πλάτες”. Και δεν αφορά τον Δήμο της Αθήνας μόνο, αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, αφορά την Περιφέρεια».

Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να υπάρξουν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. «Και το καλύτερο, αν θέλουμε να πάρουμε κάποια άμεσα μέτρα, είναι να πιέσουμε ενάντια στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ενάντια στα διάφορα συμφέροντα και τα “ντιλαρίσματα” που γίνονται και στα πλαίσια αυτά εννοείται ότι πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς σε όλες τις προεκτάσεις αυτή η ιστορία», είπε. Για να καταλήξει: «Και εννοείται – και δεν χρειάζεται να το λέμε – ότι όταν σπάει ένα απόστημα, αυτό δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου και το ίδιο ισχύει νομίζω για όλους τους εργασιακούς χώρους».

Διαβάστε επίσης:

Αρβανίτης: «Όλοι δίπλα στην αγωνίστρια μητέρα του Ζακ – Το θέμα της δολοφονίας παραμένει ανοιχτό στο Ευρωκοινοβούλιο»

Κασσελάκης για εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα: «Μητσοτάκης και Χατζηδάκης έχουν απολέσει 1,5 δισεκ. ευρώ σε έναν χρόνο»

Κυρανάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης» – Για «προβοκατόρικες δηλώσεις» μιλάει η Χαριλάου Τρικούπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter