Νίκος Πηλός: «Με προσήγαγαν παρόλο που δήλωσα την ιδιότητα μου»

«Δήλωσα την ιδιότητα μου παρ’ όλα αυτά με προσήγαγαν και μου έχει απαγγελθεί σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών» περιέγραψε μιλώντας στο «Στο Κόκκινο» ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, τον οποίο προσήγαγε το απόγευμα της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ σε μία επίδειξη αυταρχισμού, στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο ίδιος, κατήγγειλε τη βίαιη μεταχείριση του από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αδιαφόρησαν για την ιδιότητά του και τώρα βρίσκεται να κατηγορείται επειδή απλώς έκανε τη δουλειά του.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Πηλός, περιγράφοντας την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των διαμενόντων και αλληλέγγυων στα Προσφυγικά: «Ανέβηκα στην ταράτσα των Προσφυγικών για να πάρω ανάσα –καθώς είχε γίνει χρήση χημικών εντός του κτιρίου από τις αστυνομικές δυνάμεις– αλλά και για να είμαι διακριτός. Την ώρα της συνέλευσης βρισκόμουν στον δεύτερο όροφο προκείμενου να καλύψω τα γεγονότα».

Στον χώρο βρέθηκε περίπου στις 15:30 για να καλύψει τα γεγονότα, έπειτα από το δημόσιο κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης των Προσφυγικών που απηύθυνε η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών.

«Στους αστυνομικούς δήλωσα την ιδιότητα μου παρ’ όλα αυτά με προσήγαγαν και μου έχει απαγγελθεί σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών» προσέθεσε ο ίδιος.

Μερικές από τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι:

  • Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης σε συνδυασμό με πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.
  • Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού
  • Άλλες κατηγορίες περί όπλων, εκρηκτικών υλών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για προσαγωγή Νίκου Πηλού: «Θέλει να ελέγξει με εκφοβισμό δημοσιογράφους»

Διεθνής κατακραυγή για την κράτηση του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού – «Ράπισμα» και από το IPI

Προσφυγικά: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη προσαγάγουν και φωτορεπόρτερ