Νίκος Παππάς στο documentonews.gr: Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και τον κόσμο με τις αξίες μας

Νίκος Παππάς στο documentonews.gr: Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και τον κόσμο με τις αξίες μας

«Δεν κατέβηκα υποψήφιος για να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα, ούτε για να ανεβάσω τις πολιτικές μου μετοχές. Κατέβηκα για να δώσω φωνή σε εκείνους που σήμερα δεν ακούγονται και να φέρω την Ευρώπη πιο κοντά σε αυτούς» τονίζει στο documentonews.gr o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Πάππάς.

«Νομίζω ότι ο κόσμος της Αριστεράς χρειαζόταν αναζωογόνηση και να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της, και ο Στέφανος Κασσελάκης το προσφέρει αυτό» λέει για τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος, παραθέτει τις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί, εξηγεί τις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου και στέλνει μήνυμα στους νέους που σκέφτονται να απέχουν την Κυριακή.

– Για ποιον λόγο αποφάσισες να είσαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές;

Γιατί δεν μπορούσα άλλο να μένω απαθής απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Απέναντι στη συντηρητικοποίηση, τον ατομικισμό, τον φόβο και την ανασφάλεια πρέπει να προωθήσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές τις αξίες πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, την οποία εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τέλος στο ψέμα ότι οι ιδεολογίες τελείωσαν, ότι η μάχη για μία καλύτερη ζωή περνά μέσα από την σιωπή και την υποταγή στους ισχυρούς, ότι επιτυχία είναι απλά να επιβιώνεις και όχι να ζεις και να ονειρεύεσαι. Δεν αντέχονται πλέον οι χαμηλές προσδοκίες, δεν συγχωρείται η παραίτηση και ο εφησυχασμός και η Αριστερά αυτό που προσφέρει δεν είναι μόνο ένα καταφύγιο στον ευάλωτο, αλλά και ένα μέσο δράσης για να μπορέσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς για να τον κάνει καλύτερο για τους πολλούς και όχι τους λίγους. Και η υποψηφιότητά μου αυτό ακριβώς υπηρετεί: Ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και τον κόσμο με τις αξίες μας.

– Γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος; Τι έχει σκοπό να προσφέρει ο Νίκος Παππάς στο ευρωκοινοβούλιο;

Δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι, ούτε έχω κολλήσει κομματικά ένσημα. Προέρχομαι μέσα από την κοινωνία και όποια επιτυχία, αλλά και όποια αποτυχία γνώρισα στη ζωή μου οφείλεται αποκλειστικά στις δικές μου δυνάμεις. Δεν κατέβηκα υποψήφιος για να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα, ούτε για να ανεβάσω τις πολιτικές μου μετοχές. Κατέβηκα για να δώσω φωνή σε εκείνους που σήμερα δεν ακούγονται και να φέρω την Ευρώπη πιο κοντά σε αυτούς. Και δεν τους αδικώ αν την αισθάνονται μακριά τους. Όχι μόνο γιατί λένε ότι είναι γραφειοκρατική και αργή στο να παίρνει αποφάσεις, αλλά και γιατί δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση φροντίζει τα όποια οφέλη της να μην διαχέονται στους Έλληνες πολίτες μέσα από τη συγκεντρωτική και αδιαφανή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ζητώ να με ψηφίσει ο κόσμος για να έχουν έναν ευρωβουλευτή που δεν θα κάνει δημόσιες σχέσεις ή διακοπές στις Βρυξέλλες, αλλά θα δίνει καθημερινά τη μάχη γι’ αυτούς.

– Ποια η γνώμη σου για τον Στέφανο Κασσελάκη; Ποιο είναι το σημαντικότερο του προτέρημα και ποιο το βασικό του ελάττωμα; 

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να πετύχει κάτι τρομερά δύσκολο. Να στήσει στα πόδια του ένα κόμμα που μόλις πριν από έναν χρόνο γνώρισε μία βαριά εκλογική ήττα και πριν μερικούς μήνες μία διάσπαση στο εσωτερικό του. Δεν μπορεί κάποιος να μην του αναγνωρίσει την ενέργεια που καταθέτει καθημερινά για να περάσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την κοινωνία και την προσπάθειά του να πετύχει την επανασύνδεση μαζί της, όπως απέδειξε και με την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη, είτε οφείλονται μερικές φορές στην απειρία, είτε στην υπερπροβολή των ΜΜΕ, όπως έχει παραδεχθεί εξάλλου και ο ίδιος. Όμως του αναγνωρίζω ότι έχει ειλικρινείς προθέσεις να αλλάξει πρώτα το κόμμα του και έπειτα την Ελλάδα με τον δικό του αυθεντικό τρόπο. Νομίζω ότι ο κόσμος της Αριστεράς χρειαζόταν αναζωογόνηση και να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της και ο Στέφανος Κασσελάκης το προσφέρει αυτό.

– Γιατί ο κόσμος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο άλλο προοδευτικό κόμμα;

Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε το μόνο κόμμα που κάνουμε συνεπή, δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν δει κάποιος την παρούσα προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που καταθέτει με τρόπο απλό και κατανοητό προτάσεις για μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως είναι η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η φορολογική δικαιοσύνη, ενώ έχουμε καταθέσει προτάσεις τόσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, όπως και για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο προοδευτικός κόσμος χρειάζεται μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν φοβάται να συγκρουστεί με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν σιωπά στην αυθαιρεσία και την αλαζονεία υπουργών και βουλευτών του και που μπορεί να μεταφέρει άμεσα τα αιτήματα της κοινωνίας πέρα από τη γυάλα των κομματικών γραφείων και των μικροπολιτικών υπολογισμών και συμβιβασμών.

– Τι σου λέει ο κόσμος στις διάφορες περιοδείες και εκδηλώσεις; Δείχνει ενδιαφέρον για αυτά που έχει να του πει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό που συναντώ στις περιοδείες μου είναι κόσμος που έχει μπουχτίσει από τις χαιρετούρες και τις φωτογραφίες πολιτικών που τους επισκέπτονται. Κουράστηκαν να είναι κομπάρσοι σε φωτογραφίες και βίντεο, κουράστηκαν να τους θυμούνται μόνο όταν έχουμε εκλογές. Νιώθουν ότι το πολιτικό προσωπικό δεν τους σέβεται και ότι δεν μπορεί να μπει στη θέση τους. Δοκιμάζονται από την ακρίβεια, δεν έχουν κοντά τους ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο με μηχανήματα και προσωπικό, οι συγκοινωνίες και οι υποδομές του είναι απαρχαιωμένες και στο τέλος της ημέρας απορούν πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να τα παρουσιάζει όλα τόσο τέλεια, ενώ εκείνοι πολλές φορές στερούνται τα βασικά. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, όμως παράλληλα υπάρχει και σταδιακή σύγκλιση με τα όσα έχει να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίζουν ότι δίνουμε μία δύσκολη μάχη, από την άλλη όμως διαπιστώνω ότι η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία έχει επιστρέψει και υπάρχει η διάθεση να μας εμπιστευθούν και πάλι.

– Και τέλος, ένα μήνυμα για τους νέους που έχουν αποφασίσει να απέχουν την Κυριακή…

Ο νέος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δουλεύει για ένα σκάρτο χιλιάρικο και με αυτό το χιλιάρικο και με αυτά τα λεφτά ζει σε κάποιο ισόγειο στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας στην καλύτερη 400 ευρώ στο ενοίκιο, τα υπόλοιπα που το μένουν είναι για το σούπερ μάρκετ για τη βενζίνη και για το ρεύμα. Τους περισσεύει για ένα καφεδάκι με τους φίλους τους… Αυτή είναι η αναψυχή τους; Που χωράνε τα όνειρα, η δημιουργία οικογένειας το να ανοίξεις ένα σπίτι;  Δεν ονειρεύονται, δεν ελπίζουν, δεν αισιοδοξούν. Εμένα με ενδιαφέρει αυτοί οι άνθρωποι να ξυπνάνε, να εμπνέονται και να προχωράνε μπροστά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται. Ή θα φύγεις στο εξωτερικό και θα τα παρατήσεις όλα για να βρεις ένα καλύτερο μέλλον ή θα υπομείνεις μια κατάσταση που είναι αξιολύπητη. Ξέρω τι γίνεται εκεί έξω γι’ αυτό έρχομαι εδώ μπας και παλέψω για να αλλάξει κάτι. Γι’ αυτό τους καλώ να έρθουν την Κυριακή και να ψηφίσουν για να μην αφήσουν για ακόμη μία φορά άλλους να αποφασίσουν αντί γι’ αυτούς.

Διαβάστε επίσης: «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυγενάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τον χορό απευθείας αναθέσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού τα λεφτόδεντρα της προπαγάνδας στα νομοσχέδια της ΝΔ

Γεωργιάδης: «Η εικόνα ότι η δεύτερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν ήταν καλή έχει θεραπευτεί»

Το ΕΣΥ καταρρέει και ο Άδωνης παριστάνει τον λογιστή του Κασσελάκη

Ο Αυγενάκης στον χορό των απευθείας αναθέσεων: Η «χρυσή» ΙΚΕ των 1.000 ευρώ και οι καφέδες του ενός εκατομμυρίου

Καιρός: Χτύπησε… κόκκινο το κοντέρ – Σε ποια περιοχή «έγραψε» 42 βαθμούς (Photo)

«Καμπανάκι» για το νερό στη Μαγνησία: Πώς μπορεί να μολύνθηκε – «Η σαλμονέλα διατηρείται 30 ημέρες» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter