Νίκος Παππάς: «Να κινηθούμε άμεσα για μια εκλογική προοδευτική συνεργασία» – Οι αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ

«Η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί ως η ηγέτιδα και κινητήρια δύναμη σε μια προσπάθεια εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Flash FM Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου.

«Εργαζόμαστε για αυτή την προοπτική. Και θα το πράξουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να διακηρύσσουμε ότι θα έχουμε αέναη αναμονή ώστε να ωριμάσει ένα άλλο κόμμα και να προσέλθει στις διαδικασίες» είπε αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, τόσο για τη στάση του πέρυσι στην απλή αναλογική, όσο και για την εσωκομματική αναταραχή την οποία βιώνει σήμερα το κόμμα της Χ. Τρικούπη.

«Εμείς συνεχίζουμε, ανασυγκροτούμε και ενδυναμώνουμε το κόμμα μας, τείνουμε χείρα συνεργασίας στη Βουλή, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, στην αυτοδιοίκηση και στην προοπτική της εκλογικής συνεργασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο τομεάρχης Οικονομίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι μια τέτοια συνεργασία «δεν γίνεται χωρίς τη βάση» αλλά «δεν γίνεται και χωρίς την ηγεσία».

«Στη Γαλλία υπήρξε μία ηγετική πρωτοβουλία, η οποία ναι μεν ανταποκρίθηκε στη διάθεση της βάσης, αλλά η ανταπόκριση αυτή δεν υπήρχε πριν από τις ευρωεκλογές […] Για να μην πιαστούμε εξαπίνης, πρέπει να κινηθούμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέτωπο των δυνάμεων που θα υπερασπιστεί τον κόσμο απέναντι στην ακρίβεια; Που θα φροντίσει η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους να μη σημάνει μία τεράστια αναδιανομή της περιουσίας; Αυτά είναι τα μείζονα» ανέφερε.

«Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία»

Υπενθυμίζεται ότι συμμετέχοντας στον διάλογο που έχει ανοίξει το Documento περί Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Παππάς είχε υποστηρίξει πως το Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αφήσουμε τον εμφύλιο, να επιδιώξουμε προγραμματικές και μετέπειτα εκλογικές συγκλίσεις, να αποκτήσουμε αξιοπιστία ισχύος ώστε να πείσουμε ότι οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, να σταθούμε ανάχωμα στη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής, να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά: Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Παππάς: Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Σκάνδαλο Novartis: Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Ετικέτες