Νίκος Παππάς: Να αξιοποιήσουμε τη μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας

«Πρέπει να σκεφτούμε, παίρνοντας έτσι μια βαθιά ανάσα καθώς βγαίνουμε από την κρίση και να συλλογιστούμε, όλοι μαζί σαν λαός, τι θέλουμε να κάνουμε στα χρόνια που έρχονται και ποιος είναι ο ρόλος μας» δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο fm 104,9 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής-Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.  

Όπως είπε  «η Ελλάδα έχει μια μοναδικότητα, τη γεωγραφική της θέση και αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει. Να γίνει, δηλαδή, ένας κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών ο οποίος να είναι πάρα πολύ κρίσιμος με βάση τις παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη γεωγραφική θέση, έχει από πάνω της μια πολύ ώριμη αγορά που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και από κάτω, όπως βλέπουμε τον χάρτη είναι οι χώρες της Β. Αφρικής.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης και σταθεροποίησης είναι τεράστιες και ο ρόλος της Ελλάδας κομβικός. Αλλά για να παίξει αυτόν τον ρόλο χρειάζεται να δείξει ότι έχει αντιληφθεί και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες».

Μιλώντας για τις επενδύσεις ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «οι επενδυτές, ξένοι αλλά και εγχώριοι, πολύ πιο εύκολα παίρνουν την απόφαση τους να επενδύσουν αν ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με αξιόπιστα δίκτυα. Δίκτυα διανομής, δίκτυα επικοινωνιών. Πολύ πιο εύκολα παίρνουν την απόφαση να επενδύσουν εάν ξέρουν ότι έχουν ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και ένα σύστημα δικαιοσύνης το οποίο παρά πολύ γρήγορα μπορεί να αποδίδει το δίκαιο. Σε αυτό τον δρόμο έχουμε μπει».

Ο κ. Παππάς έκανε αναφορά και στο θέμα της λογοκλοπής σημειώνοντας ότι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο «υποφέρει από αυτό το θέμα» και σημείωσε ότι το ΑΠΕ μπορεί να αξιοποιήσει το εργαλείο που αναπτύχτηκε στο μητρώο των on-line media για να διεκδικήσει τα νόμιμα. «Το συγκεκριμένο μητρώο έχει αρχίσει και λειτουργεί και παράγει αποτελέσματα.

Με βάση τους τελευταίους αριθμούς πάνω από 500 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν εγγραφεί και περίπου 1000 ιστοσελίδες, 7000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 3300 δημοσιογράφοι. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μια πρώτη, παρά πολύ καλή, χαρτογράφηση του τοπίου της διαδικτυακής ενημέρωσης. Αυτό, λοιπόν, μπορεί αν γίνει η απαρχή για να είναι και αυτό το τοπίο ρυθμισμένο πάντοτε με γνώμονα τους κανόνες και βεβαίως την ελευθερία του λόγου για όλους όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο» υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ