Νίκος Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση ΝΔ σημαίνει νέες ανισότητες και συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια

Νίκος Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση ΝΔ σημαίνει νέες ανισότητες και συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια

Επιθετική ρητορική κατά της κυβέρνησης της ΝΔ επέλεξε κατά τις τοποθετήσεις του στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει την ηγεσία στις εσωκομματικές κάλπες. «Η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή με τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ ότι άφησε την αγορά στο έλεος των ολιγοπωλίων, οδηγώντας τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους πολίτες να ζουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Κατά την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες γιατί δεν συγκρούστηκε με τα ολιγοπώλια, τα καρτέλ, τις μικρές ή μεγάλες συντεχνίες που «κρατούν την Ελλάδα πίσω και δεν την αφήνουν να ανοίξει τα φτερά της, αξιοποιώντας σωστά τις ευκαιρίες» που δίνονται σε ευρωπαϊκό κατά κύριο λόγο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων από τις ευρωεκλογές , τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, με έμφαση στο κύμα αποχής και τη στροφή προς τα ακροδεξιά. Όπως είπε, όλοι και ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να αναδείξουν, «συμπεριληπτικές πολιτικές τόσο στην οικονομία όσο και στη λειτουργία της ίδιας της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, ώστε εκατομμύρια πολίτες να σταματήσουν να νιώθουν ότι είναι εκτός των τειχών και ότι η καθημερινή τους ζωή εξαντλείται σε έναν αγώνα απλά για την επιβίωση και χωρίς καμία προοπτική». Τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν, εν ολίγοις, ότι η λειτουργία του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξυπηρετεί πάρα πολύ λίγους που απολαμβάνουν σημαντικά προνόμια, αλλά όχι αυτούς .

Μάλιστα, αναφερόμενος στους σοσιαλδημοκράτες, προέβαλε ότι έχουν προτεραιότητά τους το τρίπτυχο: Βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας, μείωση των ανισοτήτων.

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην Ελλάδα το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγεί σε μια εποχή νέων ανισοτήτων. «Ο λαός περίμενε να τελειώσουν τα μνημόνια, να υπάρχουν δημοσιονομικές ευελιξίες, να αξιοποιηθούν σωστότερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά αυτό που αντιμετωπίζει, είναι χαμένες ευκαιρίες, νέες ανισότητες και συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας είναι, όπως εξήγησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, να γίνει η χώρα μαγνήτης για «πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», κατοχυρώνοντας ότι η παραγωγική εργασία θα οδηγεί σε μια αξιοπρεπή ζωή. Απαιτείται , κατά την ανάλυση Ανδρουλάκη, πειστικό σχέδιο και όραμα που να εμπνέει τον κάθε πολίτη, διότι «κάθε ποιοτική Δημοκρατία οφείλει να βασίζεται σε μια βιώσιμη οικονομία, που διασφαλίζει ότι τα οφέλη της ανάπτυξης κατανέμονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες της».

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια συμπρόεδρος στην ευρωομάδα της Αριστεράς ο Αρβανίτης

Λευτέρης Αυγενάκης: Μήνυση σε βάρος του υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου για εξύβριση και απειλή

Διευθυντής γραφείου Σαμαρά: «Αστειότητες τα περί δημιουργίας κόμματος» – «Έχει προειδοποιήσει ότι η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι» (Ηχητικό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter